Menu
Zege Ajax Vrouwen op ADO Den Haag

Zege Ajax Vrouwen op ADO Den Haag

Dankzij twee prachtige doelpunten van Claudia van den Heiligenberg hebben de Ajax Vrouwen het thuisduel met ADO Den Haag vrijdag met 2-1 gewonnen.

Nadat dertien dagen terug het bekerduel met VV Heerenveen met 2-0 was gewonnen, werd deze vrijdag de BeNeLeague hervat met de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen. Bij de Ajax Vrouwen debuteerde Suzanne Marees voor eigen publiek in de basis, nadat zij al haar officiƫle basisdebuut had gemaakt in het genoemde bekerduel.

De ploeg van trainer Ed Engelkes nam direct vanaf de aftrap het initiatief en nadat Ajax via Liza van der Most al een speldenprikje had uitgedeeld, kwam de thuisploeg in de negentiende minuut op een terechte voorsprong. Met een effectvolle bal schoot Claudia van den Heiligenberg de voorzet van Mandy Versteegt in de bovenhoek achter de ADO-keepster, 1-0.

ADO legde zich niet zomaar neer bij een nederlaag en ging rond het half uur nadrukkelijker op zoek naar de aanval. Nadat Petra Hogewoning net voor rust in contact kwam met een ADO-speelster wees de scheidsrechter naar de stip. Marieke Ubachs stopte de inzet van Lisanne Grimberg echter knap.

Het basiselftal van trainer Ed Engelkes. Het basiselftal van trainer Ed Engelkes.

Ook in de tweede helft stond de Ajax-keepster een puike wedstrijd te keepen met schitterende reddingen. Tot zij zich twee minuten voor tijd volledig verkeek op een voorzet van Kitty Susan, die daardoor haar als voorzet bedoelde bal onder de lat zag binnenvallen. Gelukkig had Van den Heiligenberg een paar minuten eerder de 2-0 laten aantekenen door een weergaloos schot vanaf links schitterend binnen te schieten.

Zo won Ajax Vrouwen met 2-1 en werd Marieke Ubachs, dankzij haar vele saves en ondanks haar misser net voor tijd, uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd.

Scoreverloop: 19. Van den Heiligenberg 1-0, 84. Van den Heiligenberg 2-0, 88. De Wit 2-1

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, Marees, Sharpe, Hogewoning, Zeeman, Middag, Van Lunteren, Versteegt (86. L.Bakker), E.Bakker (46. Van den Bighelaar), Van den Heiligenberg

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Sjoerd Tullenaar

Liza van der Most ontwijkt een tackle. Liza van der Most ontwijkt een tackle.
Dankzij vele mooie reddingen werd Marieke Ubachs uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd. De keepster ontving de bloemen uit handen van bestuursraadlid Ronald Pieloor. Dankzij vele mooie reddingen werd Marieke Ubachs uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd. De keepster ontving de bloemen uit handen van bestuursraadlid Ronald Pieloor.