Menu
Zege Jong Ajax, hattrick Meleg

Zege Jong Ajax, hattrick Meleg

Jong Ajax heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. Op de Toekomst werd Helmond Sport met 4-0 verslagen. Dejan Meleg zette Ajax via een hattrick op 3-0, Sam Hendriks tekende vlak voor tijd voor de 4-0.

De absolute uitblinker in het laatste thuisduel van Jong Ajax was Dejan Meleg. De aanvaller zette Ajax na 13 minuten op 0-1 met een geplaatst schot, in de 33e minuut schoot hij raak uit een vrije trap en vlak na rust werd hij door Kishna weggestuurd en rondde hij beheerst af. ,,Ik had mijn familie beloofd minimaal acht keer te scoren dit seizoen", aldus de maker van de hattrick. ,,Nu zit ik op 11, 12 doelpunten, dus dat is een klein succesje."

Meleg was vooral tevreden over zijn tweede treffer van de dag: de vrije trap. ,,Ik oefen hier heel veel op tijdens de training en het betaalt zich vandaag uit." Maar naast zijn eigen goals was hij ook tevreden met de drie punten. ,,Deze overwinning was belangrijk. Het was de laatste thuiswedstrijd dit seizoen voor eigen publiek, en ook de laatste thuiswedstrijd voor onze coach. Dus het is mooi dat we gewonnen hebben. Nu moeten we vrijdag uit bij De Graafschap ook nog goed afsluiten." In de slotfase verliet Meleg met een enkelblessure het veld, maar de verwachting is dat hij er tegen De Graafschap weer bij kan zijn. Zijn vervanger, Sam Hendriks, bepaalde de eindstand op 4-0.

Voor coach Fons Groenendijk was het inderdaad zijn laatste thuiswedstrijd met Jong Ajax. Na dit seizoen vertrekt hij bij de club. ,,Voor de derde keer al, dus wat dat betreft ben ik een beetje Heintje Davids", grapte hij. ,,Maar het is mooi om op deze manier afscheid te nemen van de Toekomst. Over de wedstrijd van vandaag ben ik heel erg tevreden. Het begint allemaal met strijdlust. Als die er is, dan komen de kansen vanzelf. Dat zag je vandaag heel duidelijk. Dejan was vandaag de blikvanger met drie prachtige doelpunten, maar ik ben ook echt blij met de teamprestatie."

Het ging niet altijd heel soepel met Jong Ajax tijdens het eerste jaar in de Jupiler League, maar volgens Groenendijk was het zeker geen vergooid jaar. ,,We hebben ups en downs gekend. Maar uiteindelijk hebben toch echt stappen gemaakt."

Jong Ajax. de nummer veertien op de ranglijst van de Jupiler League, sluit het seizoen vrijdag af met een uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Van der Hoorn, Tete, Riedewald; Andersen, Bazoer, El Hasnaoui (45. Lobotka); Becker, Meleg (77. Hendriks), Kishna (67. De Bondt).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Dejan Meleg was uitblinker met drie doelpunten. Dejan Meleg was uitblinker met drie doelpunten.
Voor Fons Groenendijk was het zijn laatste thuiswedstrijd als coach van Jong Ajax. Voor Fons Groenendijk was het zijn laatste thuiswedstrijd als coach van Jong Ajax.
Mickey van der Hart hield keurig de 'nul'. Mickey van der Hart hield keurig de 'nul'.
De 2-0, een schitterende vrije trap van Meleg. De 2-0, een schitterende vrije trap van Meleg.
De wonden van de bekerfinale zijn wellicht nog niet helemaal gelikt, toch pakte Frank de Boer de draad maandag meteen weer op door zijn spelers te bekijken bij Jong Ajax. De wonden van de bekerfinale zijn wellicht nog niet helemaal gelikt, toch pakte Frank de Boer de draad maandag meteen weer op door zijn spelers te bekijken bij Jong Ajax.
Ruben Ligeon deed het uitstekend als rechtsback. Ruben Ligeon deed het uitstekend als rechtsback.
Sam Hendriks maakte vlak voor tijd de 4-0. Sam Hendriks maakte vlak voor tijd de 4-0.