Menu
Zege Jong Oranje, debuut Klaassen

Zege Jong Oranje, debuut Klaassen

Davy Klaassen heeft donderdag zijn debuut voor Jong Oranje gemaakt. De middenvelder van Ajax maakte na rust zijn opwachting in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Georgië. Het nog ongeslagen Jong Oranje won het derde kwalificatieduel met liefst 6-0. Naast Klaassen kwamen ook Denswil en Van der Hoorn in actie. Het centrale Ajax-duo hield de nul.

Luc Castaignos was in Georgië verantwoordelijk voor de helft van de Nederlandse doelpuntenproductie. De spits van FC Twente scoorde driemaal. Clubgenoot Quincy Promes maakte twee doelpunten, terwijl Feyenoorder Jean-Paul Boëtius de openingstreffer op zijn naam zette.

Bij een 6-0 stand op scorebord maakte Davy Klaassen in de 81ste minuut zijn opwachting. De Ajacied loste Castaignos af. Op dat moment was ook basisspeler Stefano Denswil al vervangen. Mike van der Hoorn kwam de hele wedstrijd in actie. Mickey van der Hart en Lesly de Sa kwamen niet in actie.

Jong Oranje heeft nu negen punten uit de eerste drie wedstrijden in de EK-kwalificatie. Volgende maand volgt het vierde duel, in Senec tegen Slowakije. Maandag speelt Jong Oranje in De Adelaarshorst in Deventer een oefeninterland tegen Oostenrijk. De aftrap is om 18:30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst