Menu

Zege Valencia, verlies AS Roma

Valencia en AS Roma, komende woensdag elkaars tegenstander in de Champions-Leaguegroep van Ajax, behaalden in hun nationale competitie wisselende resultaten. Valencia won, AS Roma verloor.

AS Roma verloor deze week opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer bleef de tegenstander van Ajax (18 maart in Rome) bij Udinese zonder winst. Montella maakte in de 53e minuut nog wel de gelijkmaker, maar Udinese schoot in de 72e minuut toch de winnende treffer binnen. Daardoor staat de ploeg van Fabio Capello slechts tiende in de Serie A met 28 punten uit 22 wedstrijden.

Valencia deed het veel beter. Al voor rust had de komende opponent van AS Roma een comfortabele 0-3 voorsprong genomen op Rayo Vallecano, mede door een fantastische vrije trap van Baraja. Angulo en een eigen treffer van de thuisploeg hadden Valencia al op 0-2 gezet. In de tweede helft nam de ploeg gas terug, maar scoorde nog wel een vierde treffer via Mista. Valencia staat inmiddels op een tweede plaats, die de ploeg van Benitez deelt met Real Madrid.