Menu
Zege voor Ajax Zaterdag 2

Zege voor Ajax Zaterdag 2

Ajax Zaterdag 2 heeft de uitwedstrijd in en tegen Breukelen gewonnen met 0-2.

De in het oranje spelende Breukelaren begonnen fel en al snel moest doelman Sacca in actie komen na een vrije trap. Ajax antwoordde met een vrije trap van Paul Quasten die een prooi was voor de goalie van Breukelen.

Na een kwartier was er een grote kans voor Dennis Wey, maar de snelle spits speelde de bal te ver voor zich uit. Hierna was er een goede fase voor Ajax met schoten van Wey en Weverling, waarop de doelman van Breukelen echter goed reageerde.

Na een half uur was er een tegenvaller toen Dennis Wey geblesseerd raakte na een overtreding en vervangen moest worden door de Carvalho Mello. Ajax was beter maar zolang dit niet in de score werd uitgedrukt, was er altijd het risico op een counter van Breukelen. De rust werd bereikt met een 0-0 tussenstand waarmee Ajax het minst tevreden mocht zijn.


Na de pauze was er hetzelfde beeld als voor de onderbreking: Ajax in de aanval en Breukelen dat op de counter loerde. Lang werd er aan beide kanten hard gewerkt, maar zagen de toeschouwers weinig kansen: Ajax was te slordig in de eind pass.
In de 65e minuut was er dan toch de voorsprong van de Amsterdammers: Fernando van der Vaart wist, zwaar gehinderd door twee tegenstanders, de bal over de keeper te spelen (0-1).

De beslissing viel vijf minuten voor tijd toen Paul Quasten na een fraaie actie in het strafschopgebied de bal aan Daan van Huffel gunde, die fraai raak schoot (0-2). Zo boekte Ajax een verdiende overwinning.

Fotografie: Rob van Vliet