Menu
Zege werkt door op humeur, ook bij reserves

Zege werkt door op humeur, ook bij reserves

De meeste hoofdrolspelers genoten binnen in de ArenA na van de zege op Vitesse, slechts doelman Maarten Stekelenburg vertoonde zich maandagmorgen met de reserves op het trainingsveld.

Alhoewel ze zondagmiddag stuk voor stuk vanaf de zijkant hadden moeten toezien hoe Ajax soeverein over de Arnhemse opponent heen walste, werkte die overwinning ook zichtbaar door op het gemoed van de spelers die als invaller of helemaal niet in actie kwamen. Onder leiding van Hennie Spijkerman werkten ze maandag een pittige training af, waarbij passen en aannemen centraal stonden. ,,Let op je techniek, daar begint voetbal uiteindelijk mee'', hield Spijkerman de spelers voor. Hoe hoog het tempo ook kwam te liggen, vrijwel voortdurend was er een glimlach waarneembaar bij Thomas Vermaelen, Zdenek Grygera, Markus Rosenberg, Edgar Manucharyan, Hedwiges Maduro, Nicolae Mitea en Olaf Lindenberg. Het laatste deel van de training mochten de Ajacieden zich uitleven met afwerken op doel, wat de sfeer er vanzelfsprekend ook niet slechter op maakte.

Thomas Vermaelen haalt vol uit. De Belg lijkt volledig inzetbaar voor het UEFA Cuptreffen met IK Start, aanstaande donderdag. Thomas Vermaelen haalt vol uit. De Belg lijkt volledig inzetbaar voor het UEFA Cuptreffen met IK Start, aanstaande donderdag.

Vermaelen (hij deed zondag bijna een helft mee als vervanger van Jaap Stam) en Grygera werkten de volledige training in groepsverband af en lijken dus beschikbaar voor het UEFA Cupduel met IK Start, zoals ook al verwacht werd. De enige die nog even met fysiotherapeut Ricardo de Sanders aan de slag ging, was Mitea. De Roemeen is nog niet volledig fit na een hamstringblessure en werkte daarom het laatste halfuur een eigen oefenprogramma af op het naastgelegen kunstgras.
Trainer Henk ten Cate bleef binnen de muren van de ArenA, net als de tien veldspelers die Vitesse vanaf de aftrap op de knieƫn dwongen. Alleen doelman Maarten Stekelenburg verscheen samen met collega Dennis Gentenaar op het trainingsveld, waar hun vaardigheden stevig op de proef werden gesteld door keeperstrainer Fred Grim. Derde doelman Kenneth Vermeer was niet present, in verband met de wedstrijd die Jong Ajax vanavond op sportpark de Toekomst speelt tegen Jong Heerenveen.
De eerstvolgende training van Ajax is dinsdag, op het vaste tijdstip van 10.30 uur. Woensdagmorgen reist de selectie vervolgens naar Noorwegen, waar donderdagavond voor het eerst wordt geduelleerd met IK Start.