Menu
Zeges Jong Oranje en Jong Servië

Zeges Jong Oranje en Jong Servië

Jong Oranje, met een basisplaats voor Siem de Jong en invalbeurten voor Vurnon Anita en Mitchell Donald, heeft een nipte 1-0-overwinning geboekt bij Jong Finland. Miralem Sulejmani, die tachtig minuten speelde, won met Jong Servië met 2-0 van Jong Cyprus.

Jong Oranje had de eerste kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Jong Finland, al met 2-0 gewonnen. Ook in Finland wisten de Nederlandse Beloften dus drie punten aan het totaal toe te voegen. Dat was voornamelijk te danken aan een prima eerste helft, waarin het krachtsverschil met een 1-0-ruststand mager tot uitdrukking kwam. Het doelpunt werd in de 25ste minuut gemaakt door Erik Pieters, nadat Siem de Jong de verdediging van Finland met een kopbal had geteisterd.
In de tweede helft nam de druk van Nederland af en liet de ploeg van bondstrainer Cor Pot de gastheren meer komen. Vurnon Anita kwam een kwartier voor tijd voor Spartaan Strootman in het veld en Mitchell Donald mocht zes minuten voor tijd de positie van Feyenoord Fer overnemen. Finland zorgde in de tweede helft voor een paar gevaarlijke momenten, waarin de grootste kans net voor tijd viel. Toen redde doelman Krul echter prima op een omhaal.

Miralem Sulejmani kwam met Jong Servië in actie tegen Jong Cyprus en won met 2-0. Dat het lang spannend bleef, hadden de Serven vooral aan zichzelf te wijten. Na de 1-0 door Milan Milanovic miste de thuisploeg zeer goede mogelijkheden om een ruimere voorsprong te nemen. Pas een minuut voor tijd viel de verlossende tweede treffer toen de in de 80ste minuut voor Sulejmani ingevallen Danijel Aleksic de 2-0 maakte.

Jong Oranje speelt dinsdag tegen Jong Polen in Kielce. Jong Servië moet dezelfde dag een uitwedstrijd tegen Jong Kroatië afwerken.