Menu
Zeges Serero en Milik

Zeges Serero en Milik

Thulani Serero heeft met Zuid-Afrika het WK-kwalificatieduel met Angola met 1-3 gewonnen. De Ajacied speelde 54 minuten. Arek Milik stond in de basis bij Polen, dat knap won van IJsland, 4-2.

De Zuid-Afrikanen kregen de schrik van hun leven toen het gastland al in de tweede minuut op voorsprong kwam. Maar achttien minuten later was die vroege goal van Angola volledig weggepoetst door goals van Rantie en Gabuza. Serero probeerde de score naar 1-3 te tillen in de 27e minuut, maar zijn schot ging over. In de 54e minuut werd Serero gewisseld. Daarna werd het alsnog 1-3 door Jali, die na zijn juichen met een tweede gele kaart kon vertrekken.

Arek Milik leek met Polen tegen IJsland bij rust af te stevenen op een nederlaag. IJsland leidde namelijk met 0-1. Maar in de tweede helft kwam Polen sterk terug. Grosicki en Kapustka bogen de achterstand om maar de voormalige Heerenveen-speler Finnbogason zette IJsland weer naast het gastland. Maar Robert Lewandowski zorgde ervoor dat EK-ganger Polen de andere EK-ganger IJsland met wat huiswerk opzadelde door de ploeg van oud-Ajacied Kolbeinn Sigthorsson hoogstpersoonlijk de das om te doen.

Nemanja Gudelj mocht de laatste twintig minuten meedoen met Servië tegen Tsjechië. Hij kwam in het veld bij een 2-0-voorsprong voor Tsjechië. Servië sloot nog aan, maar daarna liepen de Tsjechen uit naar een 4-1-overwinning.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst