Menu
Zeldzaam mooie avond in Madrid

Zeldzaam mooie avond in Madrid

Een overwinning op Real Madrid zat er niet in voor de Ajax Legends, maar verder was het een prachtige dag in het Estadio Santiago Bernabéu.

Liefst 80.000 man op de tribune, bloedheet en allemaal wereldberoemde voetbalgrootheden binnen de lijnen. Wat een genot, deze Corazon Classic Match, een wedstrijd voor het goede doel. ,,Een feestje”, noemde Clarence Seedorf het, en dat was het ook. Alleen al de aankomst. Dikke rijen met voetbalfans die de Ajax Legends-bus toezwaaiden, Leo Beenhakker die werd toegezongen door de Madrid-fans. Het plezier spatte er vanaf en dat sloeg over op de tribunes, waar regelmatig de wave werd ingezet.

Nog nooit meegemaakt
Maar hoe gezellig en respectvol ook, toen de bal eenmaal rolde, wilden beide partijen winnen. ‘Don’ Leo Beenhakker en Sjaak Swart zagen dat niet alle Ajacieden in topvorm verkeerden. ,,Het was zwaar”, gaf Richard Witschge na afloop toe. ,,Ik heb in januari mijn kruisband gescheurd en dit was mijn eerste wedstrijd. Het was afzien, maar ik heb ook genoten. Tachtigduizend man bij een vriendschappelijke wedstrijd heb ik nog nooit meegemaakt. Jammer dat we met 3-1 verloren, maar het ging vandaag om de gezelligheid én het goede doel natuurlijk.”

Het trainersduo Sjaak Swart en Leo Beenhakker.
Het trainersduo Sjaak Swart en Leo Beenhakker.

Uniek trainersduo
 ,,Het was echt genieten”, zei Sjaak Swart, die toch besloot de hele wedstrijd naast Beenhakker op de bank te blijven zitten. ,,FC Barcelona is mijn club in Spanje, maar dit was groots. We hadden wel gelijk moeten spelen natuurlijk." En dan met een glimlach: ,,Maar... die scheidsrechter zat ook niet mee natuurlijk. Het klikte uitstekend tussen Leo en mij op de bank. Dat hadden we een paar jaar eerder moeten doen, of niet Leo?”

Mooi dat dit kan
Kenneth Perez was ook onder de indruk. ,,Ik speel wel vaker met de Legends, maar zo’n wedstrijd, met zulke tegenstanders: dat maak je niet vaak mee. Ik weet niet in welk land je dat nog meer voor elkaar zou kunnen krijgen, maar hier in het zuiden van Europa lukt het ze.”

Tekst: Ajax.nl/Timo Bruijns
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees