Menu
Zelf koken: de pannenkoeken van Denzel Darko

Zelf koken: de pannenkoeken van Denzel Darko

Heel Nederland zit thuis. Een uitgelezen moment om aan de slag te gaan met potten en pannen. Ditmaal trakteert jeugdspeler Denzel Darko ons op een ware klassieker: pannenkoeken! De pannenkoeken van Denzels moeder zijn weliswaar het lekkerst, maar wie weet bak jij er zelf ook wel wat van! Een beetje poedersuiker, een beetje banaan en hoppa, rollen maar!


Ajax bracht in het voorjaar van 2018 het officiële Ajax-kookboek 'Koken met 3 Sterren' uit. Diverse spelers, trainers en Ajax-prominenten gaven niet alleen hun favoriete gerecht prijs, ze legden ook uit hoe die te bereiden. In deze aflevering het lievelingskostje van jeugdspeler Denzel Darko.


''Ik ben Denzel en spits bij Ajax. Ik ben 7 jaar oud en ik woon in Amsterdam Zuidoost. Dat is heel dicht bij de ArenA. In de zomer ga ik weleens lopend of fietsend naar de training. Dat is dubbelop gezond! En dat is heel belangrijk als je spits wilt worden net zoals ik. En natuurlijk moet je ook gezond eten. Sla en appels en bruinbrood bijvoorbeeld. Mijn vader en moeder geven met altijd bruine boterhammen mee in mijn lunchtrommel. Met elke dag ander beleg. En in de ochtend eet ik vaak pap. Dat is lekker warm en heel goed voor je.''

'Pannenkoeken zijn voor bijzondere dagen.'

''Maar weet je wat ik het liefste eet? Poffertjes, taart en pannenkoeken! Ja, pannenkoeken is mijn allergrootste lievelingsmaaltje. Volgens mijn trainer moet je oppassen met snoep en zoete dingetjes. Daarom eet ik niet te vaak pannenkoeken. Alleen op bijzondere dagen. En omdat ik graag fruit eet, doe ik er lekker een banaan op. Dan is het ook nog eens gezond. Nou, een beetje dan, haha!''

Mijn moeder is de beste pannenkoekenbakker die er bestaat. Ik weet niet precies wat haar geheim is, maar ze smaken altijd zó lekker! Ik denk dat ze gewoon heel goed is in beslag roeren, en pannenkoeken flippen. Kijk zo! De lucht in! Ik moet zelf nog goed oefenen met pannenkoeken. Een beetje trainen, net zoals met voetballen.

Wat je nodig hebt:

Bereidingswijze

Lees ook: Zelf koken: Tom Kha Kai van Klaas Jan
Bekijk ook: Ouaali benieuwd naar mentale weerbaarheid jeugdspelers

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Jasper Ruhé