Menu
Zelf koken: Lize’s Kalkoen met zoete aardappel

Zelf koken: Lize’s Kalkoen met zoete aardappel

Lize Kop alias ‘The Healthy foodlover’ experimenteert er in de keuken graag op los. Het liefst doet ze dat – zoals haar nickname doet vermoeden – met gezonde producten en verse kruiden. Benieuwd naar Lize’s lievelingsgerecht? In het Ajax receptenboek Koken met 3 Sterren deelt Lize het geheim van haar beruchte Kalkoen met zoete aardappel. Kook je mee?



Ajax bracht in het voorjaar van 2018 het officiële Ajax-kookboek 'Koken met 3 Sterren' uit. Diverse spelers, trainers en Ajax-prominenten gaven niet alleen hun favoriete gerecht prijs, ze legden ook uit hoe die te bereiden. In deze aflevering kalkoen met zoete aardappel van Lize Kop, keeper van de Ajax Vrouwen.


'Als je op mijn Instagram-pagina kijkt, zie je de 'Healthy foodlover' in mijn bio staan. Vond ik grappig. Sindsdien noemt het team mij gekscherend ‘Healthy foodlover’. Het is een dingetje geworden, haha! Het gekke is eigenlijk, dat ik nooit foto’s van eten post. Dat komt omdat ik daar helemaal geen geduld voor heb. Als ik lang heb staan koken en het eten is eindelijk af, dan heb ik geen zin meer om foto’s te maken, maar wil ik het meteen aanvallen.'

'Van gezond eten kan ik echt genieten en ik geef jullie graag een kijkje in mijn keuken. Wat ik heel leuk vind om te maken is Marokkaanse kalkoen met zoete aardappel en abrikozen. Ik woon bij mijn ouders in Wormer en lekker kokkerellen is wel aan ons besteed. Kalkoen met zoete aardappel is een van onze succesgerechten. Het is heel toegankelijk en gemakkelijk klaar te maken als je gasten over de vloer hebt. En wat zo fijn is, iedereen vindt dit gerecht lekker! De combinatie van zoet, zout en pittig vind ik persoonlijk echt heerlijk.'

Wat je nodig hebt:

Bereidingswijze

Lees ook: Zelf koken: de Marokkaanse Tajine van Mama Ziyech
Check ook :Ajax Vrouwen delen hun #BeFire moment | deel 2

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Jasper Ruhé