Menu
Zelfkritische Johnsen: 'Nog niet 100 procent tevreden'

Zelfkritische Johnsen: 'Nog niet 100 procent tevreden'

Slechts zes minuten tijd had Dennis Johnsen nodig. Een flitsende actie op de achterlijn, die alleen gestuit kon worden door de doelman van Cambuur Leeuwarden Jesse Bertrams. De lichtvoetigheid droop er vanaf. Het doorgaans nogal stugge Friese publiek smolt een beetje. Als de schijn niet bedriegt heeft Ajax er een groeibriljantje bij.

Op voorhand was hij al de meest besproken speler op het wedstrijdformulier van de competitie-opening tussen Cambuur Leeuwarden en Jong Ajax (1-2). De van Heerenveen overgekomen Noor staat te boek als een groot talent en spreidde dat tentoon op de linkerflank. Johnsen dartelde in de eerste helft over het veld, alsof het shirt van Ajax hem mentaal een extra boost heeft gegeven.

'Natuurlijk is het mijn doel om speler te worden van Ajax 1, maar dat is nog zo ver weg.'

,,Ik ben ook erg gelukkig”, opende de debuterende Noor in vloeiend Engels na de wedstrijd. ,,Alles staat op z’n nu plek in Amsterdam. Het is m’n nieuwe thuis, dat geeft me comfort en rust. Mijn eerste dagen waren fijn. Ik heb het team leren kennen en heb m’n debuut gemaakt. Beter kan het niet.”

Randstad
De 19-jarige aanvaller verruilde de relatieve rust in Friesland, voor de drukkere Randstad. Hij had zich zich geen moment bedacht toen Ajax aan de deur klopte. Een ‘kans die hij moest pakken’, drukte Johnsen zich in de catacomben van het stadion duidelijk uit.

Dennis Johnsen zet een actie in, maar wordt op de huid gezeten door zijn directe tegenstander.
Dennis Johnsen zet een actie in, maar wordt op de huid gezeten door zijn directe tegenstander.

Enige vorm van aanpassingsproblemen krijgen vooralsnog geen vat op de voetballer, die af en toe nog wel aan z’n vrienden in Heerenveen denkt. Maar op voetbalgebied zit hij volledig met z’n gedachten in Amsterdam.

,,Ik spreek sommige jongens van Heerenveen nog wel, maar op dit moment focus ik mij vooral op Jong Ajax. Verder zien we wel wat er gebeurt dit seizoen. Ik heb nog geen gesprek gehad met Marcel Keizer. Natuurlijk is het mijn doel om speler van Ajax 1 te worden, maar dat is nog zo ver weg. Laat ik me eerst maar concentreren op dit team. Ik heb geduld.”

'Kan niet wachten om te beginnen.'
🎥 | Meer Johnsen ➡️ https://t.co/1wOMZPJP1a#WelkomDennis pic.twitter.com/584bopaycJ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 augustus 2017

Hoewel hij in z’n eerste minuten als Ajacied meteen een aardige indruk achterliet, was de Scandinaviër zelf nog niet helemaal tevreden. In het tweede bedrijf speelde de thuisploeg fysieker en kwam Johnsen weinig meer in het spelbeeld voor. Het kan nog beter, vindt de flankspeler dan ook.

,,Het was oké, maar ik ben nog niet honderd procent tevreden”, is Johnsen zelfkritisch. ,,Ik had eigenlijk een goal en een assist op mijn naam moeten zetten. Maar de rest was goed. Ik heb pas één keer getraind met dit team en moet de jongens nog beter leren kennen. Dan gaat het samenspel vast beter.”

'Verdiende zege'
Dat hij met z’n nieuwe team won in Leeuwarden was voor hem even het belangrijkste. ,,Het was een moeilijke, maar mooie overwinning. We hebben het verdiend.”

Z’n familie was trots op z’n debuut wist de Noor bij het vertrek nog te vertellen. ,,Nee, ik heb ze nog niet gebeld. Ze staan namelijk buiten, te wachten. Mag ik gaan?”, lachte Johnsen tot besluit. Z’n eerste minuten in een Ajax-shirt zaten erop. Tijd om de felicitaties van de familie op te halen.

Lees ook: Prima vuurdoop voor Reiziger en sterk vernieuwd Jong Ajax

Tekst: Ajax.nl/Frank Venema
Foto's: Pro Shots