Menu
'Zelfs Messi bracht een bezoekje aan Santa'

'Zelfs Messi bracht een bezoekje aan Santa'

Hei, mijn naam is Saku Ylätupa, een Finse vleugelspits van Ajax O19. Normaal gesproken ben ik een rustige jongen, maar via deze blogs treed ik graag op de voorgrond voor een schriftelijke kennismaking.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Saku Ylätupa (18) is deze maand onze blogger.


Mijn laatste blog sluit ik af in Finland. Ik heb kerst gevierd met mijn familie. We hebben heerlijk gegeten op een traditionele Finse manier. Onze kerstmaaltijd bestond uit verschillende stoofschotels, heel erg veel salades, zalm en rijstepap. Het is heel anders dan het kerstdiner in Nederland.

De Finse kerstmaaltijd is heel anders dan het kerstdiner in Nederland

Ik vond het heerlijk om te relaxen, Finse films te kijken en cadeautjes uit te pakken. Ik heb mijn ouders pyjama's gegeven en mijn moeder een koptelefoon. Het is altijd zo lastig om cadeaus te vinden voor je ouders!

Bezoekje aan 'Santa'
We zijn trots op het kersfeest, want de Kerstman woont in Finland. Je kan hem ontmoeten in het noorden van het land. Zelfs Lionel Messi wilde 'Santa' ontmoeten, haha! Hij bracht ook een FC Barcelona-shirt mee en ging met hem op de foto. Mooi toch?

Ik was een tijdje verhuurd aan RoPS, een club gelegen in het stadje Rovaniemi. Dat is de stad waar de Kerstman woont. Ik heb spijt dat ik hem in die tijd geen bezoekje heb gebracht. Een tip voor de mensen die van plan zijn om de Kerstman te ontmoeten: hij is er in november en december!

Er is zelfs een voetbalclub met de naam FC Santa Claus. Zij spelen volgens mij in de derde divisie, dus een stap naar die club was voor mij geen optie. Maar ik vind het wel grappig. Het geeft aan hoe trots we in Finland zijn op de Kerstman.

Feliz navidad para todos !!!

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi) op

Nieuwjaar in Helsinki
Mijn vrienden en ik hebben voor Nieuwjaar plannen om naar Helsinki te gaan. Daar is altijd een mooie vuurwerkshow te zien. Ik drink geen champagne of andere alcoholische dranken, maar ook zonder geniet ik enorm van de tijd met vrienden.

Ook zonder champagne of andere alcoholische dranken geniet ik enorm van tijd met vrienden

Daarna komt er een einde aan de vakantie. Ik vlieg op 3 januari weer terug naar Nederland, want 1 dag later begint de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. In het nieuwe jaar hoop ik kampioen worden met Ajax O19, zo ver mogelijk te komen in de UEFA Youth League en uiteindelijk door te breken in Jong Ajax.

Dit was alweer mijn laatste blog. Nu is het tijd om het stokje door te geven. Ik vond het leuk om een inkijkje in mijn leven te geven en ik hoop dat jullie het met plezier hebben gelezen. Ik wens alle Ajacieden alvast een gelukkig 2018 toe... Hyvää uuttavuotta!

Lees ook: 'Litmanen heeft mij enorm geholpen'