Menu

Zeperd voor Jong Ajax

In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen leek Jong Ajax het spoor bijster. In de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse kreeg de formatie van John van den Brom maar liefst zeven doelpunten om de oren. Stanley Aborah redde de spreekwoordelijke eer door een strafschop te benutten. ,,Het was dramatisch", luidde de simpele conclusie van Van den Brom.

Olaf Lindenbergh, Mauro Rosales en Yannis Anastasiou speelden met het Beloftenteam, net als Kenneth Vermeer. Ook Derk Boerrigter stond in de basis, voor het eerst sinds zijn blessure. Milano Koenders, Emmanuel Boakye, Jasper Kok, Jerghinio Sahadewsing, Stanley Aborah en Robbert Schilder waren de anderen die het tegen de Arnhemmers opnamen.

Vanaf het begin ging het al mis. Na een kwartier had de thuisploeg doelman Vermeer voor het eerst gepasseerd. De technische staf op de bank had toen al geen moment het idee dat Ajax nog een goed resultaat kon behalen. Van den Brom besloot maatregelen te nemen en verving na een halfuur spelen Koenders voor Michael Timisela. Tien minuten later volgde de tweede wissel: Rachid Tiberkanine nam de plaats van Schilder over. ,,Maar ik had iedereen kunnen wisselen", vond Van den Brom.

Het verse bloed in het veld maakte niets uit. Even na rust werd ook Boerrigter naar de kant gehaald, maar dat had een medische reden. Tom Kalkhuis mocht de wedstrijd uitspelen. Vitesse speelde met de wil om te winnen, iets waar het de Ajacieden aan leek te ontbreken. Achterin werd slecht, te makkelijk en slap verdedigd, waardoor Vitesse kon blijven scoren. ,,De goals kwamen allemaal voort uit persoonlijke fouten. Op zich mag je best eens verliezen, dat hoort er ook bij. Maar dan moet je wel het idee hebben dat je er alles aan hebt gedaan om het te voorkomen. En dat was vandaag, zowel individueel als in teamverband, niet het geval. De uitvoering en de instelling waren slecht, er was geen beleving. De jongens kunnen allemaal voetballen, anders speel je niet bij Ajax, maar op basis van alleen kwaliteit win je niet. Alle elf spelers waren alleen maar met zichzelf bezig. En Vitesse stond er als team, zij speelden heel gedreven."

Alsof het allemaal niet erg genoeg was, liepen weer enkele Ajacieden tegen een kaart op. Boakye kreeg een rode kaart, aanvoerder Aborah werd bestraft met een gele. De aanvoerder haalde echter wel de hatelijke nul van het scorebord door een penalty te benutten. ,,Als ik dan toch iets positiefs kan noemen is het het spel van de invallers. Zij hebben alle drie gedaan wat ze moesten doen. Verder was het hopeloos", aldus de teleurgestelde trainer.