Menu

Zes Ajacieden met Oranje op trainingsstage

Met het oog op de twee WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Roemenië (zaterdag 4 juni, Rotterdam) en Finland (woensdag 8 juni, Helsinki) belegt bondscoach Marco van Basten op 25, 26 en 27 mei een extra trainingsstage in Noordwijk. Tijdens deze driedaagse traint de technische staf van Oranje met twintig spelers die het seizoen bij hun club inmiddels hebben afgesloten. Onder hen John Heitinga, Hedwiges Maduro, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Ryan Babel.

De groep van twintig maakt deel uit van de zogenaamde voorlopige selectie van 29 spelers. De overige negen hebben nog competitie- of bekerverplichtingen. Bondscoach Van Basten: ,,We zijn blij met deze extra mogelijkheid om aan het einde van het seizoen vertrouwde en nieuwe gezichten bij elkaar te hebben. Het biedt ons een goede kans om deze spelers nog eens rustig van dichtbij te beoordelen.''

De 29 spelers die deel uitmaken van de voorlopige selectie zijn:

Doel: Edwin van der Sar (Fulham), Henk Timmer (AZ) en Edwin Zoetebier (PSV).
Verdediging: Johnny Heitinga en Nigel de Jong (beiden Ajax), Barry Opdam en Ron Vlaar (beiden AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Mario Melchiot (Birmingham City), Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma, Theo Lucius en André Ooijer (allen PSV), Michael Jansen (Vitesse).
Middenveld: Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart (allen Ajax), Denny Landzaat en Olaf Lindenbergh (beiden AZ), Mark van Bommel en Phillip Cocu (beiden PSV).
Aanval: Ryan Babel (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Roy Makaay (Bayern München), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen en Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

De PSV'ers - Zoetebier, Bouma, Lucius, Ooijer, Van Bommel, Cocu en Vennegoor of Hesselink - zijn niet beschikbaar voor de extra trainingsdagen in verband met de voorbereiding van hun ploeg op de Amstel-Cupfinale (29 mei). Van Bronckhorst en Makaay ontbreken vanwege respectievelijk de laatste competitieronde in Spanje (29 mei) en de Duitse bekerfinale (28 mei). De andere twintig kandidaat-internationals komen woensdag 25 mei bij elkaar in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Bondscoach Van Basten zal vrijdag 27 mei zijn definitieve selectie bekendmaken en toelichten.

Bron: KNVB.nl