Menu
Zesklapper voor Ajax in oefenduel tegen OFI Kreta

Zesklapper voor Ajax in oefenduel tegen OFI Kreta

Ajax heeft maandagmiddag het 1e oefenduel van de dag gewonnen. In Epe werd OFI Kreta in een doelpuntrijk duel met 6-2 verslagen. Klaas Jan Huntelaar en Dani de Wit tekenden voor ieder 2 goals, ook Kik Pierie en Lasse Schöne pikten hun goaltje mee. Later vandaag is in het Olympisch Stadion de hoofdwedstrijd tussen Ajax en Panathinaikos.

Even aftasten was er in Epe niet bij. Na 7 minuten was er namelijk al 2 keer gescoord. Huntelaar opende op aangeven van Noa Lang met een knap stiftje de score, maar niet veel later maakte Lisandro Semedo alweer gelijk: 1-1. De aanvaller speelde vorig seizoen nog in de Eredivisie bij Fortuna Sittard.

Halverwege aan de leiding, wel blessures
In de 25e minuut nam Ajax opnieuw de leiding. Een strakke voorzet van Zakaria Labyad werd door De Wit van dichtbij binnengewerkt. Zo leidden de Ajacieden halverwege met 2-1. Een smet was het uitvallen van Jurriën Timber en Jurgen Ekkelenkamp. Ekkelenkamp werd vervangen door Siem de Jong, die zelf na rust ook uitviel met klachten.

Klaas Jan Huntelaar heeft de score geopend.
Klaas Jan Huntelaar heeft de score geopend.
Dani de Wit, maker van de 2-1.
Dani de Wit, maker van de 2-1.

De wedstrijd werd onder heerlijke, zomerse temperaturen afgewerkt, maar na rust volgde er een flinke bui. Een ware doelpuntregen welteverstaan. OFI Kreta kwam nog wel terug tot 2-2, maar daarna ging het hard. Binnen 3 minuten was het alweer 4-2. Pierie werkte een afgeslagen corner binnen en even later was ook Huntelaar attent in het strafschopgebied van OFI Kreta. Hij scoorde uit een rebound, die was ontstaan door een schot op de paal van Lang.

Schitterend slotakkoord
Het was daarmee nog niet gedaan met de pret. De Wit zorgde op aangeven van Schöne voor de 5-2. De Deen was daarmee een assist rijker, maar zou zelf nog de hoofdrol opeisen. Hij tekende voor een schitterend slotakkoord door een vrije trap fraai in de bovenhoek te mikken.

Daarmee tankte Ajax vertrouwen in het 1e oefenduel van de dag. Coach Erik ten Hag hoopt vanavond ongetwijfeld op een zelfde scenario. Om 19:00 uur wordt er afgetrapt tegen Panathinaikos. Die wedstrijd is live te zien op Ziggo Sport.

Ajax - OFI Kreta 6-2 (2-1). 4. Huntelaar 1-0, 7. Semedo 1-1, 25. De Wit 2-1, 56. 2-2, 57. Pieri 3-2, 59. Huntelaar 4-2, 68. De Wit 5-2, 80. Schöne 6-2

Opstelling Ajax: Kotarski, J. Timber (31. Q. Timber), Magallan, Botman, Pierie; Schöne (82. Danilo), Ekkelenkamp (41. De Jong, 62. Taylor), De Wit; Labyad, Huntelaar, Lang.

Lees ook: Liveblog Ajax - Panathinaikos

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé