Menu
Zeven Ajacieden op het trainingsveld

Zeven Ajacieden op het trainingsveld

Slechts zeven Ajacieden verschenen maandagochtend op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. De overige spelers trainden binnen.

Revalidanten Kennedy en Albert Luque dollen wat met Ismael Urzaiz en Jurgen Colin. Samen met Gregory van der Wiel waren zij maandag de enige veldspelers op het trainingsveld. Revalidanten Kennedy en Albert Luque dollen wat met Ismael Urzaiz en Jurgen Colin. Samen met Gregory van der Wiel waren zij maandag de enige veldspelers op het trainingsveld.

De zeven Ajax-spelers werden verdeeld in drie groepjes. Fysiotherapeut Frank van Deursen werkte aan de kant van het supportershome met Albert Luque en Kennedy. De Spanjaard is nog geblesseerd aan zijn lies terwijl de Zweed herstellende is van een buikspierblessure. Beide aanvallers trainden wel weer met de bal.

Hennie Spijkerman werkte heel gericht met Ismael Urzaiz, Jurgen Colin en Gregory van der Wiel. Na een behoorlijk aantal techniekoefeningen (koppen, dribbelen, balcontrole), liet de assistent-trainer het drietal afwerken op doelmannen Dennis Gentenaar en Maarten Stekelenburg.

Bij Carlo l'Ami is de training nooit saai. Hier laat hij zijn keepers rond het doel rennen en springen. Bij Carlo l'Ami is de training nooit saai. Hier laat hij zijn keepers rond het doel rennen en springen.

De twee doelmannen vormden het derde groepje tijdens de maandagochtendtraining. Keeperstrainer Carlo l’Ami had weer speciale oefeningen in petto. Zo moesten de keepers bijvoorbeeld rondjes om het doel lopen en vervolgens de bal over de lat zien te tikken. Stekelenburg en Gentenaar bleven het langst van alle Ajacieden op het veld staan. De doelmannen namen elkaar onder vuur vanaf de penaltystip. En wat bleek? Niet penaltykiller Stekelenburg won het strafschoppenduel, maar Gentenaar. De eerste doelman van Ajax nam even later wel revanche met schoten van buiten het zestienmetergebied. Die nam hij weer beter.