Menu

Zeven oud-Ajacieden in Oranje

ZEIST (ANP) - Bondscoach Louis van Gaal heeft Viktor Sikora opgeroepen voor de vriendschappelijke voetbalinterland met Turkije, volgende week woensdag in de ArenA in Amsterdam. De aanvaller van Vitesse is de enige debutant in de selectie.

Van Gaal heeft Bobby Petta op de wachtlijst gezet. De aanvaller van Celtic kwam niet eerder uit voor Oranje. De bondscoach houdt hem achter de hand in verband met het grote aantal blessures van potentiele kandidaten. Bij de groep zitten ook twee niet geheel fitte spelers, Overmars en Bruggink.

Jaap Stam en Roy Makaay zijn terug in de selectie. Beiden ontbraken tot nu toe dit seizoen wegens blessures. Ooijer is voor het eerst opgeroepen sinds hij kort voor de Europese titelstrijd in de Lage Landen afviel.

Makaay raakte geblesseerd tijdens EURO 2000. Van Gaal zag hem het afgelopen weekeinde spelen met Deportivo tegen Barcelona. ,,Hij maakte een zeer fitte indruk. Ik was daar bijzonder blij mee.''

Van Gaal kan niet beschikken over Melchiot, Numan, Zenden, Bogarde, Paauwe, Van Bronckhorst, Bosvelt, Mols en Ronald de Boer. Die zijn geblesseerd. Van Numan, Ronald de Boer en Bogarde is het nagenoeg zeker dat ze in maart ook niet kunnen spelen in de kwalificatieduels met Andorra en Portugal. Tegen Turkije ontbreekt eveneens Hasselbaink. Hij is geschorst na de rode kaart in het vorige oefenduel, met Spanje.

De selectie: Van der Sar (Juventus), Westerveld (Liverpool), Reiziger (Barcelona), Ooijer (PSV), Stam (Manchester United), Hofland (PSV), Frank de Boer (Barcelona), Bouma (PSV), Van Bommel (PSV), Seedorf (Inter), Davids (Juventus), Cocu (Barcelona), Bruggink (PSV), Makaay (Deportivo), Kluivert (Barcelona), Vennegoor of Hesselink (FC Twente), Overmars (Barcelona), Sikora (Vitesse).