Menu

Zevende schoolvoetbalcompetitie op De Toekomst

In samenwerking met Ajax wordt elk jaar een schoolvoetbalcompetitie georganiseerd voor basisscholen uit Amsterdam Zuidoost. Sportpark De Toekomst vormt sinds het begin een van de decors voor dit evenement. Bijlmer en Amstelland zijn de andere twee sportparken waar wordt gespeeld. Woensdag 12 september was de eerste speelronde.

Het doel is de schooljeugd kennis te laten maken met de georganiseerde sport en voetbal in het bijzonder. Een beoogd gevolg is de instroming van de jeugd bij de sportclubs in Zuidoost.

Ajax-sponsors ABN Amro en Kellogg's dragen hun steentje bij door het verzorgen van tasjes en het beschikbaar stellen van prijzen. Behalve de traditionele bekers, worden ook prijzen uitgereikt voor fair-play, het mooiste spandoek, de beste begeleiding, etc.

De wedstrijden worden gespeeld op een half veld. De F-jes spelen echter op een kwart veld. Vanaf de D-'s doen ook meisjes mee.

Om de finale te bereiken van het schoolvoetbaltoernooi moet je natuurlijk wel in vorm zijn. Kinderen in dit team doen er met hun begeleider alles aan om die vorm te bereiken, waaronder een warming-up.

De 'competitie' is verdeeld over drie speeldagen. Zo'n 750 kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar, van 22 scholen, strijden om een plaatsje in de finale. Alle poulewinnaars van de voorronden gaan naar de finale. Deze wordt gespeeld op woensdag 3 oktober.