Menu
Zevenklapper Oranje Leeuwinnen tegen Noord-Ierland

Zevenklapper Oranje Leeuwinnen tegen Noord-Ierland

De Oranje vrouwen hebben het WK-kwalificatieduel met Noord-Ierland ruim gewonnen. De Ajacieden Stefanie van der Gragt en Liza van der Most mochten starten. Het Nederlands team won met 7-0.

De doelpunten vielen als rijpe appelen van de boom. Ongeveer om de 9 minuten in de eerste helft viel er een treffer te noteren in Eindhoven. De 1e en 2e goal waren van dezelfde makelij. Shanice van de Sanden gaf vanaf rechts knap voor en Lieke Martens rondde af. In de 9e minuut hard en hoog het doel in, in de 17e minuut met een kopbal. In de 26e minuut was het al 3-0. Dat doelpunt kwam op naam van Vivianne Miedema die daarmee haar 50e interlandgoal maakte. Nog voor rust stond de 4-0 op het scorebord in het stadon van PSV. Sharida Spitse schoot vol overtuiging een toegekende strafschop na een Noord-Ierse handsbal binnen.

60. Eerste wissel: Renate Jansen komt erin voor Liza van der Most. #NEDNIR pic.twitter.com/vea54LzAo9

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 6 april 2018

Fraaie assist Van der Gragt
In de 2e helft bleef de Oranje-golf op het doel van Noord-Ierland afkomen, maar aanvankelijk lukte het niet te scoren. In de 59e minuut maakte Ajacied Van der Most plaats voor Renate Jansen. 'Pas' in de 63e minuut viel er weer wat te juichen voor de ruim 30.000 toeschouwers. Uitblinkster Van de Sanden tikte de 5-0 binnen. Een kwartier voor tijd maakte Spitse haar 2e goal. Van der Gragt gaf knap voor en Spitse volleerde raak, 6-0. Om het leed voor de gasten nog erger te maken, schoot een verdedigster van Noord-Ierland de bal achter haar eigen keeper, 7-0.

Nu moet het vizier op dinsdagavond. Dan staat in Ierland de 5e kwalificatiewedstrijd op het programma. In Nederland eindigde dat duel in november in 0-0.

Rode kaart Philtjens
Davina Philtjens kwam met de Belgische Red Flames in actie tegen Portugal. In de slotfase kwamen de Portugezen langszij, 1-1. In dezelfde minuut moest de Ajax-verdediger met een rode kaart van het veld.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots