Menu

Zevenklapper voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft de inhaalwedstrijd tegen Jong RKC met daverende cijfers gewonnen. Pas bij 7-1 vonden de pupillen van trainer John van den Brom het mooi geweest. Niet alleen de uitslag was reden voor een grote glimlach. Ook de rentree van Niklas Moisander was de moeite waard. De Fin luisterde zijn terugkeer op met een fantastische goal, de 1-7.

De enige reden dat de trainers Van den Brom en Fred Grim donderdagavond verkrampt in de Brabantse dug-out zaten, was omdat het steenkoud was. ,,Dit was een heerlijke wedstrijd", zei de winnende trainer, die deze week uit de drie geplande duels negen punten wil halen. Na de zege op Jong Utrecht moet aanstaande maandag Jong Feyenoord worden verslagen om de doelstelling te halen. ,,We liggen goed op schema."

Al in de negende minuut betaalde het geweldige spel van Jong Ajax zich uit. Hedwiges Maduro kopte een indraaiende vrije trap van Etienne Esajes prachtig binnen en een kleine twintig minuten later schoot Stanley Aborah de bal uit een vrije trap in een keer stijf in de kruising, 0-2. Aborah wilde voor het halfuur verstreken was duidelijkheid verschaft hebben. Na een mooie aanval over links schoot hij de voorzet van Rasmus Lindgren binnen. Natuurlijk niet zomaar, want zo'n avond was het niet voor Jong Ajax. Aborah deed het met een volley vanaf de rand van het strafschopgebied, 0-3.

,,Er was geen enkel intikkertje bij", klonk het trots uit de mond van Van den Brom. Omdat RKC er weinig tegenover stelde, ging Ajax rusten met de 0-3 voorsprong.

In de tweede helft keerde Niklas Moisander terug in een officiële wedstrijd. De Finse verdediger revalideerde lang na een zware knieblessure en deze donderdag 9 december zal hij niet snel meer vergeten. ,,Dit is een beloning voor hem nadat hij zo hard heeft gewerkt om terug te komen", aldus Van den Brom die hoorbaar blij was voor zijn talent.

Maar het bleef na rust niet bij die mooie rentree alleen, want zes minuten nadat de wedstrijd was hervat, lag ook Ajax' vierde in het net. Daniël de Ridder gaf de bal uit een corner goed voor en Thomas Vermaelen kopte raak. Negen minuten voor tijd pakte Jong Ajax het ritme van het scoren weer op. Niklas Moisander gaf een assist op Rachid Tiberkanine, in de 50ste minuut in het veld gekomen voor Stanley Aborah, die met een stiftje de 0-5 binnen liet vallen. In de 87ste minuut scoorde hij zijn tweede van de avond. Het was Esajas die na een fantastische aanval de voorzet gaf en Tiberkanine kopte in, 0-6.

,,En de enige die niet met een totaal blij gevoel naar huis ging was Kenneth Vermeer", gaf Van den Brom aan. De doelman moest twee minuten voor tijd namelijk zijn meerdere erkennen in een een-tegen-een duel toen een speler van RKC plotseling oog in oog met hem kwam. ,,Tsja, keepers spelen altijd vanuit de nul", wist Van den Brom.

Het laatste woord was, zoals het in zo'n wedstrijd hoort, voor de gasten. Een vrije trap van Etienne Esajes draaide in tot bij Niklas Moisander. Met een fraaie hakbal achter zijn standbeen luisterde hij zijn rentree op bijzondere wijze op, 1-7.