Menu
Zian Flemming: van centrale verdediger tot spits

Zian Flemming: van centrale verdediger tot spits

Ajax O19 boekte zaterdagmiddag een 2-0-overwinning op PSV O19. De eerste Amsterdamse treffer werd gemaakt door Zian Flemming. De tot spits getransformeerde Flemming wist in de laatste vier duels maar liefst zes keer het net te vinden.

,,Het was een terechte overwinning”, analyseert Flemming. ,,We zijn geen moment in de problemen geweest. PSV speelde alleen maar lange ballen, wij wonnen de duels en de tweede ballen waardoor we grip kregen op de wedstrijd. We hebben daarnaast goede kansen gecreëerd, waarvan er uiteindelijk maar twee in gingen. De score had hoger kunnen uit vallen.”

Eerste échte stap naar de titel
Het belang van deze wedstrijd was duidelijk bij Flemming en zijn ploeggenoten. ,,Dit is een heerlijke overwinning in de titelstrijd. We hebben nu nog een wedstrijd minder gespeeld dan PSV. Als we van Willem II winnen staan we drie punten los. Dat mogen we dan niet meer weggeven. Deze overwinning voelt als eerste echte stap naar de titel toe. We zijn allemaal gefocust en er klaar voor om elke wedstrijd te winnen.”

Zian Flemming maakt vlak voor rust de 1-0 uit een hoekschop tegen PSV O19!
Zian Flemming maakt vlak voor rust de 1-0 uit een hoekschop tegen PSV O19!

Flemming maakte in het begin van dit seizoen zijn minuten als centrale verdediger. Daarna speelde de alleskunner een maand als middenvelder en nu dus als spits. ,,Het middenveld is eigenlijk mijn positie, dit seizoen maakte ik als aanvallende middenvelder al best veel goals.”

Dollen
,,Voor de wedstrijd tegen NEC hadden Dani (De Wit, red.) en ik al het gevoel dat een van ons twee in de spits zou spelen aangezien Kaj (Sierhuis, red.) er niet bij was. We vonden het allebei leuk om in de spits te staan dus we zaten elkaar al een beetje te dollen. Voor de sportmaaltijd kwam de trainer destijds naar mij toe en vertelde hij dat hij met mij in de spits ging beginnen en dat hij daar vertrouwen in had.”

Op de vraag wat nu zijn favoriete positie is, antwoordt Flemming: ,,Ik ben in principe gewoon middenvelder, maar als je nu zoveel scoort in de spits, wil je er ook niet uit. Dus nu denk ik; nu het lekker gaat in de spits, blijf ik daar graag staan en veel goals maken. Maar waar uiteindelijk mijn toekomst ligt? Geen idee.”

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees