Menu

Zieke De Ridder meldt zich ook

Daniël de Ridder heeft zich donderdagochtend weer bij de selectie gevoegd. De Amsterdammer begon het nieuwe jaar slecht door ziek te worden. Zwaar hoestend volgde hij een eigen programma.

,,Dit was niet bedoeling", reageerde De Ridder op zijn gezondheidstoestand na afloop van de training tussen de hoestbuien door. Samen met de overige selectiespelers liep hij de warming-up en deed hij de eerste oefeningen mee. Daarna zonderde hij zich af en op het kunstgrasveld liep hij de virussen zo goed en zo kwaad als het ging uit zijn lijf.

Tijdens de rondo, die in de kleine ruimte wordt gespeeld, ging het er af en toe scherp aan toe. Te scherp vond Ruud Krol. ,,Rustig aan, jongens. Zeker in het begin", maande hij de Ajacieden tot voorzichtigheid. Dat de mannen nog moeten wennen bleek vooral uit de keren dat kon worden overgespeeld zonder dat de spelers in het midden ingrepen. Dat aantal kwam amper boven de 20 aaneengesloten passes uit.

Het grootste gedeelte van de training benutte Koeman voor een grote oefening, waarin meer dan de helft van het veld werd benut. Diep passen naar de zijkanten, voorzetten en afwerken, luidden de opdracht in het kort. Met mooie goals van onder meer Nourdin Boukhari, Yannis Anastasiou en Rafael van der Vaart maar tevens knappe reddingen van Maarten Stekelenburg en Hans Vonk was het voor de vele toeschouwers interessant om te zien.

Daniël de Ridder was toen al van het veld. Hoewel de fysio hem maande door te lopen, wilde de sympathieke Amsterdammer toch de meeste fans van een foto en handtekening voorzien, zodat hij inmiddels toch iets te veel afgekoeld de kleedkamer bereikte.