Menu

Zieke Van der Vaart mist training in ijzige kou

Het is dat de Ajacieden geen mutsen mogen tijdens de training, anders hadden ze dat waarschijnlijk allemaal gedaan. Daarom betrad bijna iedereen het veld met in ieder geval warme handschoenen. Zoals gebruikelijk vlak voor een wedstrijd werd er een grote partij gespeeld.

Rafael van der Vaart was niet buiten dinsdagochtend. De middenvelder had wat verhoging en bleeft uit voorzorg thuis onder de wol. Wel stonden weer drie keepers op het veld. Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg trainden met de groep, Hans Vonk werd apart onder handen genomen door Wil Coort. Wesley Sneijder deed vandaag gewoon mee met de partij. Dat kan van Steven Pienaar nog niet worden gezegd. De Zuid-Afrikaan kwam wel naar buiten, maar trainde apart van de groep met René Wormhoudt.

In een partij van negen tegen negen met keepers werd alvast geanticipeerd op de wedstrijd van donderdagavond tegen Auxerre. Ronald Koeman onderbrak de wedstrijdjes veelvuldig om zijn team, met de hesjes, te voorzien van aanwijzingen.

Tot slot van de training werd door een gedeelte van de groep nog een aantal standaardsituaties voor het doel doorgenomen. Deze Ajacieden namen ook nog een penalty op Maarten Stekelenburg, want het kan natuurlijk best zo zijn dat de achtste finale van de UEFA Cup donderdag op die manier beslist dient te worden.

Even voor twaalven snelde de selectie weer naar binnen voor een warme douche.