Menu
Ziekenboeg stroomt leeg

Ziekenboeg stroomt leeg

De lijst met geblesseerde spelers is aardig ingekrompen. Tijdens de eerste training van 2012 kon Frank de Boer dinsdagmiddag vrijwel alle Ajacieden begroeten in het adidas miCoach Performance Center. Toby Alderweireld en Siem de Jong trainden weer volledig met de groep mee. Alleen Nicolai Boilesen, Kolbeinn Sigthórsson en Bruno Silva ontbraken en zijn vooralsnog niet inzetbaar.

De grote opblaashal op de Toekomst kwam dinsdagmiddag prima van pas. Terwijl er fikse regen- en stormbuien over Amsterdam trokken trainde Ajax onder ideale omstandigheden. De meeste spelers van de huidige nummer 4 van de Eredivisie hadden de kerstvakantie gebruikt om even de zon op te zoeken. En aan de gebruinde gezichten te zien was dat goed gelukt.

Onder de 24 Ajacieden (waaronder de keepers Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Jeroen Verhoeven) bevonden zich ook de jongelingen Davy Klaassen en Ouasim Bouy. Samen met de overige spelers beleefden ze plezier aan de grote rondo in de middencirkel. Ook tijdens de trainingsvorm in beide strafschopgebieden (met twee kleine doeltjes op de rand van de zestienmeter) was duidelijk te merken dat de vrije dagen de spelers goed hebben gedaan. Vol enthousiasme en gretigheid werkte de selectie van Ajax de eerste training van het nieuwe jaar af.

De selectie van Ajax zoekt vanaf zaterdag opnieuw de zon op, deze keer voor een trainingskamp in Brazilië. Voor die tijd staan er in Amsterdam nog een aantal trainingen (woensdag openbare training) en een oefenwedstrijd tegen Almere City FC gepland. Vrijdagmiddag neemt Ajax het op de Toekomst op tegen de club uit de Jupiler League. De aftrap is om 14:30 uur en de toegang is gratis.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De eerste opwarmronde van 2012. De eerste opwarmronde van 2012.
Theo Janssen aan de bal. Theo Janssen aan de bal.
Christian Eriksen tijdens een kopoefening. Christian Eriksen tijdens een kopoefening.
Gregory van der Wiel scoorde vorig jaar het laatste doelpunt, maar doordat het duel met AZ wordt overgespeeld is hij die goal kwijt. Gregory van der Wiel scoorde vorig jaar het laatste doelpunt, maar doordat het duel met AZ wordt overgespeeld is hij die goal kwijt.
De jongelingen Ouasim Bouy en Davy Klaassen. De jongelingen Ouasim Bouy en Davy Klaassen.
Assistent Hennie Spijkerman geeft instructies. Assistent Hennie Spijkerman geeft instructies.
Het adidas miCoach Performance Center bood uitkomst met het slechte weer. Het adidas miCoach Performance Center bood uitkomst met het slechte weer.
Frank de Boer houdt de oefening vanaf de zijlijn in de gaten. Frank de Boer houdt de oefening vanaf de zijlijn in de gaten.