Menu
'Zijn er twee Frank de Boers?'

'Zijn er twee Frank de Boers?'

De deelnemers aan de Ajax Camps & Clinics beleefden woensdag een onvergetelijke dag. In totaal kregen 72 jonge voetballertjes een echte Ajax-training in het adidas miCoach Performance Center voorgeschoteld. De dag bestond uit oefeningen van de Ajax Online Academy en demonstraties van de AEGON Master Moves. Het hoogtepunt was voor velen een bezoek van Frank en Ronald de Boer.

,,Doe goed je best, want wie weet word je dan later ook wel prof. Maak er in ieder geval een leuke dag van hier bij Ajax. Veel plezier jongens.” Met die wijze raad sprak Frank de Boer woensdagmiddag de deelnemers aan de Ajax Camps & Clinics toe. De voetballertjes hadden het nieuws ’s ochtends in de kleedkamer al te horen gekregen. Rond het middaguur zouden Frank en Ronald de clinic van Ajax met een bezoek vereren. Een moment om naar uit te kijken. Zeker ook omdat de deelnemers vragen mogen stellen en met de bekendste voetbaltweeling ter wereld op de foto mogen.

Koud van het trainingsveld meldt de coach van Ajax zich om 12:10 uur samen met zijn broer en drie jeugdspelers (Fabian Sporkslede, Lesley de Sa en Youssef Fennich) in het adidas miCoach Performance Center. Op dat moment staan de zes groepen van twaalf voetballertjes al netjes per team opgesteld zodat Frank en Ronald de Boer zo kunnen aansluiten voor de foto. Als iedereen zijn mooiste glimlach aan de fotograaf heeft getoond, is het tijd voor vragen. Zoals bijvoorbeeld de vraag wie Frank de Boer de beste voetballer vindt. ‘Messi’, klinkt het kort en krachtig uit zijn mond. Op de vraag wie hij de beste Ajax-speler vindt, antwoordt de coach zoals hij moet antwoorden: ,,Ik vind ze allemaal goed.”

Op de foto met Frank en Ronald de Boer. Op de foto met Frank en Ronald de Boer.

Met zichtbaar plezier gaat De Boer even terug in de tijd. De jaren dat hij net zo oud was als de deelnemers aan de Ajax Camps & Clinics. ,,Dat was misschien wel de mooiste periode uit mijn leven. Elke dag samen met mijn broer voetballen. Net als jullie nu doen. We waren altijd op de pleintjes en de velden in de buurt te vinden. Mede daardoor zijn we uiteindelijk ook profvoetballer bij Ajax geworden.”

Terwijl de woorden van de coach nog op de deelnemers inwerken kijkt een jongetje verbaasd naar Frank en Ronald de Boer. ,,Het lijken wel twee dezelfde trainers. Zijn er soms twee Frank de Boers?”, klinkt het uit zijn mond. Al snel komt het verlossende antwoord van een van zijn teamgenoten. ,,Nee joh, het is een tweeling.” Zo blijkt de dag bij Ajax voor sommige deelnemers ook buiten de trainingen om nog best leerzaam te zijn.

Wil jij ook een keer meedoen met de Ajax Camps & Clinics? Geef je dan nu op!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Oefenen op 'de Anita' en 'de Janssen'

Naar de website van Ajax Camps & Clinics

De deelnemers mochten zich 's ochtends in de Ajax-kleedkamer omkleden. De deelnemers mochten zich 's ochtends in de Ajax-kleedkamer omkleden.
Wie weet het juiste antwoord? Wie weet het juiste antwoord?