Menu
Zimling voegt zich in ziekenboeg

Zimling voegt zich in ziekenboeg

Ajax kreeg vrijdag tijdens de training een tegenvaller te verwerken met het afhaken van Niki Zimling. De Deen voegde zich in een toch al aardig gevulde ziekenboeg. ,,We moeten afwachten hoe ernstig het is, maar dat Niki er zondag tegen Twente niet bij is staat vast", zei Frank de Boer.

De Ajax-coach maakte op de persconferentie meteen van de gelegenheid gebruik om aan te geven wie er zondag nog meer ontbreken. ,,Kolbeinn Sigthórsson is er niet bij. Diederik Boer ook niet, hoewel zijn herstel de goede kant opgaat. Ricardo van Rhijn heeft teveel last van zijn enkel, opgelopen in de wedstrijd tegen Go Ahead en Peter Leeuwenburgh zit nog altijd in de revalidatie van zijn schouderblessure." Voor Viktor Fischer zit Ajax - FC Twente er ook nog niet in. Hij is wel fit, maar nog niet wedstrijdfit.

Tot slot ontbreekt ook Lucas Andersen, ondanks dat de Deen volledig meetrainde. ,,Lucas was ziek: had diarree en moest overgeven. Hij is daarvan hersteld, maar is in vier dagen drie kilo afgevallen. Hij moet eerst nog aansterken.”

De Boer liet zijn selectie het eerste deel van de training vooral positiespel doen, waarbij hij zelf overigens ook meedeed. Na een grote rondo werd de groep gesplitst voor twee kleine positiespelletjes. De talentvolle rechtsbuiten Robert Muric trainde ook mee vrijdag.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Mutsje tegen het koude weer. Mutsje tegen het koude weer.
Rondo ter opwarming. Rondo ter opwarming.
Bjorn Rekelhof zet de Ajacieden aan het werk. Bjorn Rekelhof zet de Ajacieden aan het werk.
Overleg bij de technische staf. Overleg bij de technische staf.
Onderonsje tussen Joël Veltman en Jairo Riedewald. Onderonsje tussen Joël Veltman en Jairo Riedewald.
Robert Muric trainde mee met het eerste elftal. Robert Muric trainde mee met het eerste elftal.
Richairo Zivkovic staat met plezier zijn rondohesje af. Richairo Zivkovic staat met plezier zijn rondohesje af.