Menu
Zivkovic op dreef bij winnend Jong Ajax

Zivkovic op dreef bij winnend Jong Ajax

Jong Ajax heeft het uitduel met FC Oss met 1-4 gewonnen. Richairo Zivkovic scoorde drie keer. Stefano Denswil schoot raak uit een vrije trap.

Jong Ajax probeerde na een dikke maand zonder zege, bij FC Oss de drie punten wel weer eens binnen te halen. Op de dag dat Ajax Ziggo als de nieuwe hoofdsponsor presenteerde, vloog Jong Ajax uit de startblokken. Nog voordat iedereen in Oss zijn plek op de tribune had ingenomen, namen de Amsterdammers al de leiding. Richairo Zivkovic scoorde zijn zevende treffer in de Jupiler League en schoof twaalf minuten later zijn achtste langs doelman Koopmans van FC Oss, 0-2. Tussen de goals door had Ricardo Kishna nog een aardige kopkans en na de 0-2 zag hij een schot door de doelman worden gekeerd.

Danny Bakker feliciteert Richairo Zivkovic. Danny Bakker feliciteert Richairo Zivkovic.

Ook na rust kreeg Zivkovic een aardige kans op de 0-3, maar benutte die niet. Toch kwam de derde treffer van Ajax er. Toen Riechedly Bazoer op weg was naar het doel, werd hij neergehaald. Stefano Denswil ontfermde zich over de vrije trap en schoot knap binnen, 0-3. Maar FC Oss liet zich niet zo makkelijk verslaan. Jonathan Opoku maakte na ruim een uur spelen de 1-3 en scoorde na de aftrap (door Jong Ajax!) vanaf eigen helft bijna de aansluitingstreffer. Norbert Alblas keerde de bal ternauwernood. De aansluitingstreffer kwam er niet, want in de 68e minuut maakte Zivkovic zijn derde van de avond door koppend Koopmans te passeren, 1-4. ,,Ik heb genoten van Zivkovic", sprak trainer Andries Ulderink na afloop complimenteus over de spits. ,,Hij is steeds meer op z'n plek." Met negen treffers in de Jupiler League nadert de van Groningen overgekomen jonge aanvaller de koploper in het topscorersklassement van de Jupiler League. Jong Ajax springt door deze overwinning over FC Oss heen.

Ulderink was na afloop tevreden over de uitslag: ,,Natuurlijk kan het altijd beter, maar dit is een goede zege. De laatste weken hebben we al een stijgende lijn te pakken, maar nu levert het rendement op. Het is jammer dat je van de vele kansen in de eerste helft er niet meer maakt, waardoor Oss nog even hoop hield na de goal in de tweede helft."


Scoreverloop: 2. Zivkovic 0-1, 14. Zivkovic 0-2, 57. Denswil 0-3, 63. Opoku 1-3, 68. Zivkovic 1-4


Jong Ajax: Alblas; Ligeon, Tete, Denswil, Owusu (46. Van Koesveld); Noordhof, Bazoer, Bakker (85. El Hasnaoui); Acolatse, Zivkovic (77. Hendriks), Kishna


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Joep Leenen