Menu
Zivkovic: ‘Van kleins af aan Ajax-fan’

Zivkovic: ‘Van kleins af aan Ajax-fan’

Richairo Zivkovic tekende maandag een driejarig contract bij Ajax. Per 1 juli van deze zomer mag de 17-jarige aanvaller zich officieel Ajacied noemen. ,,Ajax is de beste club van Nederland, vandaar deze stap", aldus de kersverse aanwinst.

Zivkovic maakt het seizoen af bij FC Groningen en kan zich vervolgens helemaal richten op Ajax. ,,Ajax is een fantastische club, met een fantastisch stadion”, vertelde hij aan de rand van de grasmat van de ArenA. ,,Van kleins af aan ben ik al Ajax-fan. Het is een club met een ongelofelijke historie en fantastische supporters. Ook al ben ik pas 17, ik hoop dat ik er zo snel mogelijk sta komend seizoen.”

Frank de Boer leidde de jeugdinternational samen met directeur voetbalzaken Marc Overmars rond in de Amsterdam ArenA. Daarna zette de in Assen geboren voetballer in bijzijn van familie zijn handtekening onder het driejarig contract en kreeg hij uit handen van De Boer zijn eerste Ajax-shirt. Een rugnummer stond er nog niet op. ,,Ik hoop op nummer 30 of op nummer 9”, aldus Zivkovic, die ’s ochtends nog gewoon naar school was gegaan. ,,30 omdat ik daarmee mijn entree in het profvoetbal heb gemaakt, 9 omdat dat het nummer van de eerste spits is.”

Of Zivkovic, die zijn naam dankt aan zijn Servische moeder, volgend seizoen meteen de eerste keuze wordt in de punt van de aanval, durft hij nog niet te zeggen. ,,Ik heb goede concurrenten hier bij Ajax, maar ik heb er wel vertrouwen in. Ik ben iemand die zich snel aanpast. Ik hoop zo veel mogelijk te spelen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Zivkovic tekende voor drie seizoenen. Zivkovic tekende voor drie seizoenen.
Geïnterviewd door Ajax TV. Geïnterviewd door Ajax TV.
Frank de Boer toont Zivkovic de kleedkamer van Ajax 1. Frank de Boer toont Zivkovic de kleedkamer van Ajax 1.
Per 1 juli 2014 is Zivkovic Ajacied. Per 1 juli 2014 is Zivkovic Ajacied.
Geflankeerd door Frank de Boer en algemeen directeur Michael Kinsbergen. Geflankeerd door Frank de Boer en algemeen directeur Michael Kinsbergen.