Menu
Ziyech op dreef voor Marokko

Ziyech op dreef voor Marokko

Hakim Ziyech keert ongetwijfeld met een goed gevoeld terug van de interlandperiode. De Ajacied had dinsdag met twee benutte strafschoppen een groot aandeel in de 4-0-oefenzege van Marokko op Canada.

In de 65e minuut, bij een 1-0-voorsprong, mocht Ziyech voor het eerst aanleggen vanaf elf meter. Met een echte Panenka verschalkte hij de Canadese keeper en zorgde hij voor een verdubbeling van de score. Een kwartier later benutte hij opnieuw een penalty: 3-0. Dat was nog niet de eindstand want Marokko kwam vlak voor tijd nog één keer tot scoren.

Nederlaag Denemarken, Schöne niet in actie
Denemarken verloor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro in eigen huis met 0-1. Lasse Schöne bleef de hele wedstrijd op de bank. Voormalig Ajacied Viktor Fischer had wel een basisplaats. Denemarken staat met een zege en twee nederlagen nu vierde in poule E.

Colombia - Uruguay gelijk
Het WK-kwalificatieduel Colombia - Uruguay eindigde in 2-2. Voormalig Ajacied Luis Suarez maakte een van de twee treffers voor Uruguay. De Colombiaanse Ajax-verdediger Davinson Sánchez kwam niet in actie voor zijn geboorteland in Barranquilla.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots