Menu
Ziyech: 'Opnieuw de wedstrijd van ons leven'

Ziyech: 'Opnieuw de wedstrijd van ons leven'

Voor Hakim Ziyech geldt: hoe mooier het affiche, hoe beter. Hij was dan ook dik tevreden toen Juventus vrijdagmiddag aan Ajax werd gekoppeld voor de kwartfinales van de UEFA Champions League. Angst voor Ronaldo heeft hij niet. "Maar hij is natuurlijk wel een killer."

Hakim, het is Juventus geworden. Blij mee?
"Zeker. Ik hoop altijd op een mooie club, dus met Juventus ben ik zeer tevreden. Het is een heel grote club met veel historie, dat is alleen maar leuk. Het wordt heel lastig natuurlijk, maar als wij hetzelfde kunnen brengen als we altijd doen op Champions League-avonden, maken we zeker kans.”

Wat is de kracht van Juventus?
“Ze spelen heel compact, zijn dodelijk in de counter. Daar loeren ze echt op. Juventus is meer dan Cristiano Ronaldo, het is echt een collectief. Maar hij is natuurlijk wel het puntje op de i binnen zijn team."

'Ronaldo is wel echt een killer natuurlijk: 1 kans, 1 goal'

Jij hebt op het WK tegen Ronaldo gespeeld met Marokko. Hoe was dat?
"Voor de wedstrijd begint, denk je wel even: daar loopt de grote Ronaldo. Maar als er eenmaal is afgetrapt, verdwijnt dat gevoel meteen. Dan is het gewoon focus op je eigen wedstrijd. Portugal won met 1-0, kopbal Ronaldo. Hij is wel echt een killer natuurlijk: 1 kans, 1 goal. Dat liet hij toen ook weer zien.”

Wat maakt Ajax zo sterk dit seizoen?
"Wij hebben gewoon een heel sterk team, iedereen vult elkaar goed aan. Neem bijvoorbeeld de wedstrijden tegen Real Madrid. Voetballend deden we het goed, maar ook qua mentaliteit waren we gewoon heel sterk. Die combinatie is onze kracht. We zijn Europees meteen goed begonnen dit seizoen en we groeien nog steeds."

Kortom: op naar 2 mooie avonden?
"Absoluut. Hier leef je naartoe als voetballer en als team. Dit wordt gewoon weer 2 keer de wedstrijd van ons leven."

Quarter-final vs. @JuventusFC! 🇮🇹
 
Your thoughts? 💭
 #UCLdraw #ajajuv

— AFC Ajax (@AFCAjax) 15 maart 2019

Lees ook: Ajax treft Juventus in kwartfinale Champions League

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst