Menu

Zlatan: 'Dit is geweldig'

Hij moest er lang op wachten, maar Zlatan kreeg tegen Argentinië de eerste speelminuten op het WK. Bovendien hield Zweden de Zuid-Amerikanen op 1-1, waardoor de Scandinaviërs als groepswinnaar doorgaan naar de tweede ronde van het WK. Argentinië moet naar huis.

Zlatan: ,,Na nul minuten in de voorgaande twee wedstrijden, had ik niet verwacht dat ik alsnog zou invallen, maar dat is voetbal. Het was een fantastisch gevoel toen ik op het veld stond. Het was maar zes minuten, maar het is een begin."

,,Ik was ervan overtuigd dat we de tweede ronde zouden halen, iedereen in het team was positief. Voor Argentinië was ik niet bang. Argentinië is het beste team waar ik ooit tegen heb gespeeld. Ik vond ze niet tegenvallen, maar wij hadden het geluk dat ze niet eerder wisten te scoren. Door een fantastiche goal kwamen wij op een 1-0 voorsprong. Later maakten ze nog gelijk, maar dat bleek achteraf niet meer uit te maken voor ons."

,,We zijn allemaal dolgelukkig. Een feestje gaan we echter niet vieren, we blijven rustig. Voor de volgende wedstrijd zie ik het ook wel zitten. Als we beter zijn dan Argentinië zijn we ook beter dan Senegal. Dit is geweldig."