Menu

Zlatan: 'Het is saai om geschorst te zijn'

De vragen voor Zlatan stroomden binnen, meer dan voor welke andere speler ook. Het was dus een hele klus om uit al die inzendingen een selectie te maken voor het supportersinterview met Ibrahimovic. Maar dat lukte en Zlatan gaf openhartig antwoord, tussen de training en de behandeling aan zijn lies door.

Beste Zlatan. Ik woon in Rome en aangezien ik Ajax-fan ben, ben ik natuurlijk naar Roma - Ajax geweest. In Rome zijn ze heel erg gecharmeerd van je kwaliteiten en willen ze je graag hebben. Wist je dat toen en had dat invloed op je spel tijdens die wedstrijd? En wil je bij Ajax blijven voetballen? Rome is een mooie stad, maar Ajax is de beste club!!
Pieter de Stigter (Rome)

,,Ik was helemaal niet bezig met eventuele belangstelling vanuit Rome tijdens die wedstrijd. Ik was alleen maar bezig met Ajax en de wedstrijd die we zelf moesten winnen. Ik ben gelukkig hier en daarom wil ik bij Ajax blijven."


Ik ben ongetwijfeld je grootste fan, en heb altijd gezegd dat je dit seizoen zou laten zien wat je waard bent. Toen je tegen Lyon dit eindelijk deed door twee maal te scoren, ging ik helemaal uit mijn dak en was ik onwijs blij voor jou!
Wat ging er op dat moment door jezelf heen?
En please, blijf je nog een paar seizoenen mijn favoriete Ajax-spits?

Jaap Braam (Landsmeer)

,,Ik was erg blij. Het was de eerste wedstrijd in de Champions League en we speelden erg goed. We wonnen en daarom was ik heel blij."

Van welke club was je vroeger fan?
Erica

,,Vroeger toen ik klein was vond ik Inter heel goed. Nu is dat anders, er zijn heel veel mooie clubs."

Hoi zlatan welke speler was (is) jouw een groot voorbeeld????
Remco Boerrigter (Amsterdam)

,,Maradona en Ronaldo, dat zijn de meest complete voetballers."

Hallo Zlatan de koning,
ik heb een vraag: hoe deed je dat trucje op de training van Zweden op het WK toen deed je een trucje onder je voet en wipte op een of andere manier omhoog!! ik heb het thuis al vaak zat geprobeerd maar het lukt me maar niet...kan je me helpen??
alvast bedankt...Zlatan Fan

Roel Verhagen (Son & Breugel)

,,Haha, ik snap welk trucje je bedoelt, maar ik kan niet uitleggen wat ik deed. Het gebeurde gewoon. Maar je moet blijven oefenen, dan lukt het vanzelf wel!"

Wat doen de Zweedse vlaggen die er altijd hangen voor jou persoonlijk? Is dat een extra motivatie?
Desmond (Capelle aan den IJssel)

,,Het doet me goed als ik die Zweedse vlaggen zie. Dan voel ik dat ik steun heb van Zweedse supporters hier, en dat is fijn."

Zijn de verdedigers in de Nederlandse competitie veel sterker dan in de Zweedse en hoe zit dat met de Champions League?
Joost Maas

,,Jazeker. De Nederlandse verdedigers zijn veel beter. Dat komt omdat omdat het niveau van de competitie in Nederland veel hoger ligt, de spelers hier hebben veel meer kwaliteit. In de Champions League is er ook weer een verschil, daar zijn de spelers nog weer beter."

Heej Zlatan,
Iedereen heeft het altijd over dat je zo veranderd bent in je spel, nadat je een gesprek hebt gehad met Larsson. Waar hebben jullie het allemaal over gehad, wat heeft hij gezegd?

Groetjes, Bas van Diggele
Bas (Alphen)

,,Ik denk niet dat ik beter ben geworden omdat ik met Larsson heb gesproken. We hebben niet alleen over voetbal gesproken, maar over van alles. Ik ging met hem om tijdens het WK. Mensen leggen het hier verkeerd uit. We zijn goede vrienden en praten als zodanig veel met elkaar over verschillende onderwerpen. Aan het begin van het seizoen voelde alles heel goed, ik trainde goed en had het vertrouwen van de trainer. Dat was het belangrijkste."

Hoi Zlatan,
Ten eerste ik vind dat je dit seizoen een goed seizoen heb gespeeld. Mijn vraag is: Wat is het belangrijkste wat je geleerd hebt dit seizoen? En blijf je volgend jaar nog bij AJAX?
In ieder geval succes met je verdere carriere!

Ruud

,,Ik heb veel geleerd, niet een specifiek iets. Over het hele jaar heb ik bijgeleerd, vooral kan ik nu een wedstrijd beter lezen."

This season was a wonderful one with Ajax, and much more for a foreigner suporter as I am. How do you see this comeback of Ajax on the international scene? And what are your predictions for next year?
Jonathan (Paris)

,,Het was een goed seizoen. De naam van Ajax is weer wat groter in Europa en mensen hebben meer respect voor Ajax en de spelers die nu in het team zitten. Het was goed voor ons, we hebben laten zien dat we tot de top in Europa behoren. Volgend seizoen spelen we ook weer Champions League, en dan zullen we hetzelfde doen als dit seizoen: we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en we nemen het zoals het komt."

Wie zijn jouw beste vriend(en) bij Ajax?
Thomas Klos (Schagen)

,,Ik heb niet een speciale vriend bij Ajax, alle spelers zijn mijn vrienden."

Zlatan als je een doelpunt maak heb je dan in gedachten hoe je het gaat vieren, en op welke manier zou je het willen.
Richard Schenk (Spijkenisse)

,,Daar denk ik niet over na, dat gebeurt gewoon. Die blijdschap komt vanzelf en wat dan in je opkomt, doe je."

Hoe ziet jouw droomvrouw eruit?
Arnold Kuperus

,,Ik heb haar nog niet ontmoet, dus dat kan ik niet zeggen. Maar Isabella Scouropo lijkt erop. Zij is een model uit Polen, maar van oorsprong is ze Zweeds. Als je haar ziet, begrijp je het."

Beste Zlatan, als je wat over mocht doen in je leven, wat zou dat dan zijn??
Isaah, (Arnhem)

,,Dat weet ik niet, zover ben ik nog niet. Op dit moment geniet ik van het leven, ik voel me goed, mijn familie ook, dus ik zou niet kunnen zeggen wat ik over zou doen. Misschien als ik ouder word. Tot nu toe denk ik dat ik goede beslissingen heb genomen."

Vind je de kritiek die Van Basten op je heeft terecht?
Diana Sint (Amsterdam)

,,Ik denk dat Van Basten gelijk heeft. Hij bekritiseert me niet, maar geeft me ideeën. Hij weet wat mijn kwaliteiten zijn en vindt dat ik elk jaar 25 doelpunten moet maken. Dat vind ik ook. Hij zegt ook dat ik nog een paar jaar hier moet blijven. Ik zie het dus niet als kritiek, maar als advies. Ik spreek hem elke keer als hij bij Ajax is. Je moet begrijpen hóe hij het zegt."


Wat zie jij als de belangrijkste lessen die je van Marco van Basten hebt kunnen leren, voor nu en voor het volgend seizoen?
P.S. Ik geloof in jou en heb het idee dat je een hele grote kunt worden de komende jaren (naar ik hoop bij Ajax)

Rob Hoogland (Noordwijk)

,,Hij zegt dat goals erg belangrijk zijn voor een spits. Hij zegt dat ik meer moet bewegen in het veld en dat ik moet doen waar ik het beste in ben. Dat is het belangrijkste wat ik van hem heb geleerd."

Wat denk je zelf wat er aan je spel moet veranderen om jezelf maar ook het team nog beter te laten worden?
Robert Frantzen (Maastricht)

,,Iedereen kan nog een hoop leren, niet alleen ik. Hoe meer je samenspeelt, hoe meer je je als team kan ontwikkelen. Je moet hard blijven trainen en gefocussed blijven, dan word je beter."

Beste Zlatan,
Hoe kijk jij tegen de schorsing aan? En hoe moeilijk vind je het om nu in deze spannende periode van de competitie aan de kant te moeten toekijken?

Martin van der Eijk (Putten)

,,Het is saai! Ik vind het vreselijk dat ik niet kan spelen. Maar ik moet het accepteren en professioneel zijn. Nu heb ik weer last van mijn lies, maar ik blijf hard trainen. Als ik naar de wedstrijd kijk wil ik heel graag meedoen, maar dat heeft iedereen die geschorst is."

Word je er niet gek van dat iedereen altijd loopt te zeuren dat je meer moet gaan scoren?
Jip

,,Ik leer het wel. Ze helpen me eraan herinneren zodat ik het in ieder geval niet vergeet!"

Je bent een goede spits, maar slaat de tegenstander te vaak met je ellebogen, wat je weer een schorsing oplevert. Zit dat in je spel of komt dat door je lengte? Wil je het a.u.b. nooit meer doen want Ajax heeft een goeie spits nodig.
Thomas Kemper (Zoetermeer)

,,Omdat ik zo lang ben ziet het er erg uit. Maar ik doe het niet expres, want ik ga het veld op om te voetballen, niet om stomme dingen te doen."

Hoe komt het dat jij zo lang bent, was dat al sinds jij een klein jongetje was of ben je pas echt gaan groeien vanaf een bepaalde leeftijd?
Rahied Abdoelrahman (Rotterdam)

,,Toen ik een jaar of 16, 17 was, ben ik ineens gaan groeien. Daarvoor was ik klein. Maar toen ik zo groeide was ik geen slungel omdat ik vrij stevig gebouwd ben."

Waarin verschilt een Ajax-spits in jouw ogen van een andere spits?
Rob Penne (Dordrecht)

,,Niet elke spits kan bij Ajax spelen. Ajax speelt een systeem waarin niet elke speler kan spelen, ook al ben je heel goed. Een Ajax-spits moet eigenlijk alle kwaliteiten van een voetballer hebben. Als je in de geschiedenis kijkt, zie je dat alle Ajax-spitsen heel groot zijn geworden."

Bij welke club wil je absoluut nog eens spelen tijdens je carrière?
Natascha Dekker (Alkmaar)

,,Ik ben heel gelukkig bij Ajax. Vroeger droomde ik ervan om hier te spelen. Nu ik hier ben, kijk ik wel vooruit. Maar op dit moment ben ik erg blij hier, ik heb het naar mijn zin. Met andere clubs ben ik nu niet bezig dus."


Word je ooit de beste voetballer ter wereld?
Maarten de Boer (Urk)

,,Ha, dat hoop ik. Ik speel om te zien hoe ver ik kan komen. We zullen zien, ik zal er hard aan moeten werken."

Hej Zlatan!
Det är väl klart att du stannar kvar i Ajax eller? Det blir säkert CL nästa år och vad ska man göra i Roma? Sitta på bänken? Ingen europeisk spel heller. Näh, Ajax är best och dubehöver Ajax.
Med vänlig hälsning,

Marco (Linköping)

,,Jag stannar i Ajax aven nästa säsong." (oftewel: hij blijft volgend seizoen bij Ajax.)