Menu

Zlatan Ibrahimovic leeft in Portugal van dag tot dag

Dat de mogelijkheid bestaat dat Zlatan Ibrahimovic in de kwartfinale tegen Nederland komt te spelen, daar is de Zweed zich terdege van bewust. Maar lang erbij stilstaan, doet hij niet. ,,We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, want de tegenstanders zijn niet te onderschatten."

Na de wedstrijd tegen Willem II was het Ajax-seizoen ook voor Ibrahimovic over. De internationals van Ajax kregen een paar dagen de tijd om de omschakeling van de club naar het nationale team te maken. De Zweedse spits moest zich namelijk op 24 mei melden bij het nationale team dat al oefende tegen Finland en later ook Polen treft. ,,Of ik tussen die wedstrijden en het vertrek naar Portugal nog een paar dagen vrij ben, weet ik nog niet", aldus de Ajacied.

,,Nu het kampioenschap is gehaald, kan ik me helemaal richten op het EK. Ik verwacht in elk geval wel dat ik iedere wedstrijd in de basis begin. Voor mij is het het eerste EK dat ik speel en ik zal uiteraard zo goed mogelijk proberen te zijn. Met Zweden moeten we proberen zo ver mogelijk te komen, maar een voorspelling doe ik niet. Zoals ik al zei moeten we het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. In de poule hebben we goede tegenstanders. Niemand mag en kan worden onderschat. Het zal voor ons moeilijk worden, maar de kwaliteit van Zweden is dat we voor elkaar werken. We zijn een hecht team dat een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt en daarnaast hebben we goede spelers. Gedurende de kwalificatiewedstrijden groeide het vertrouwen en we speelden uit bij Polen de beste wedstrijd uit de reeks. We wonnnen met 1-0."

Ibrahimovic ziet in Frankrijk de absolute favoriet. ,,Ook vanwege Thierry Henry, maar ze hebben heel veel goede spelers." Voor de topscorer van het toernooi nomineert hij Ruud van Nistelrooy. ,,Maar ook Henrik Larsson", sprak hij collegiaal richting zijn Zweedse collega. Vergeet je niet iemand, Zlatan? ,,Neuh", lachte de Ajax-spits verlegen en stak achter zijn rug zijn duim omhoog.