Menu

Zlatan Ibrahimovic volgens Ajacieden door naar kwartfinale

Zlatan Ibrahimovic kan zich dinsdagavond met Zweden plaatsen voor de kwartfinale van het EK in Portugal. Volgens vijf van de Ajacieden die de poule hebben ingevuld, gaat dat zeker lukken omdat zij verwachten dat Ibrahimovic en de zijnen als winnaar van de Scandinavische derby tegen Denemarken uit de bus zullen komen. Het trainersduo van Jong Ajax verwacht dat het EK voor Ibrahimovic na vanavond afgelopen zal zijn.

Marco van Basten en John van 't Schip verwachten niet dat Zlatan Ibrahimovic met Zweden in staat zal zijn de kwartfinale te bereiken. Van Basten denkt dat de Scandinaviërs in evenwicht zullen zijn: 1-1. Maar omdat hij voorspelde dat Italië zou winnen van Zweden, verwacht hij dat Zweden zijn laatste wedstrijd speelt. Tevens denkt Van Basten dat Italië Bulgarije verslaat. Mocht de trainer de uitslagen van de laatste speelronde in poule C wel goed hebben, dan kwalicficeert Ibrahimovic zich toch, want als de Italianen winnen en Zweden - Denemarken wordt 1-1, dan gaat Zweden door op basis van doelasaldo.

John van 't Schip voorspelt dat Zweden het onderspit moet delven tegen Denemarken: 0-1. Aangezien hij verwacht dat de Italianen geen moeite zullen hebben met Bulgarije (2-0), eindigt Zweden als derde in de poule. Als het aan Van 't Schip ligt tenminste.

De overige acht Ajacieden verwachten dat Ibrahimovic zaterdag of zondag in actie moet komen in de kwartfinale. Sander Boschker, Maarten Stekelenburg en Julien Escudé verwachten vanavond een gelijkspel voor hun teamgenoot, maar zien Zweden zich wel kwalificeren voor de volgende ronde. Escudé voorspelt 2-2, de uitslag waaraan zowel Denemarken als Zweden genoeg heeft voor kwalificatie. In realiteit dan, want volgens de Fransman eindigt het Deense team op de derde plek.

Daniël de Ridder, Victor Sikora, Ronald Koeman, John O'Brien en Yannis Anastasiou voorspellen winst voor hun lange teamgenoot. Sikora voorspelt de meeste doelpunten: 3-2. Koeman en Anastasiou zijn eensgezind: een 2-1 zege voor Zweden; O'Brien is wat zuiniger met doelpunten: 1-0 en De Ridder denkt aan 2-0.

Wie van hen de beste vooruitziende blik heeft, is vanavond iets voor elven bekend.