Menu

Zlatan is er klaar voor

Na afloop van de ochtendtraining bleven Nigel de Jong, Maarten Stekelenburg, Maxwel en Zlatan Ibrahimovic lange tijd afronden op doel. Vooral Zlatan Ibrahimovic is de laatste tijd niet meer van het veld af te slaan. ,,Ik ben weer gemotiveerd. Spelen op het veld en met de groep doet me goed." De suggesties in de media dat hij de verlosser van de slechte competitiereeks zou zijn, verwijst hij naar het land der fabelen.

,,Ik heb de verhalen ook gehoord. Dat Ajax tegen Heerenveen en FC Utrecht slecht speelden, omdat ik er niet bij was. Maar dat is natuurlijk onzin. Het heeft niet alleen met mij te maken, maar met vorm. Het team zat gewoon in een vormcrisis”, legt de Zweed uit.

Ibrahimovic moest het met leden ogen aanzien, maar kan mogelijk zondag weer zijn steentje bijdragen. ,,Ik ben er klaar voor. Afgelopen maandag heb ik in Jong Ajax gespeeld om wedstrijdritme op te doen. Ik had geen pijn of last van mijn lies. Of ik zondag speel, weet ik nog niet. Ik hoop in ieder geval dat ik speelminuten krijg.”

Tegen Roda JC zal Tom Soetaers, die een gekneusde linkervoet heeft, zeker niet spelen. De Belg trainde vandaag samen met Thomas Vermaelen en Hatem Trabelsi apart van de groep. Soetaers: ,,Ik ben eigenlijk pas weer op het veld en het gaat redelijk. Maar tegen mijn oude club speel ik niet en daar baal ik goed van. Eigenlijk ben ik te vroeg weer begonnen. Ik wilde te graag. Dat zal me niet meer gebeuren.”

Hatem Trabelsi is verder dan Tom Soetaers. De Tunisiër heeft last van zijn linkerlies. Een blessure die hij tijdens de training opliep. Trabelsi kreeg een zwaardere hersteltraining. ,,Ik kan weer redelijk voluit gaan, maar honderd procent fit ben ik zeker nog niet. Dat zal nog wel twee, drie dagen duren.”