Menu

Zlatan kijkt uit naar morgen

Voor veel spelers is de ontmoeting met Lyon dinsdagavond een eerste kennismaking met de Champions League. Dat geldt ook voor Zlatan. De Zweed kan haast niet wachten tot het zover is.

Volgens Zlatan is Ajax klaar voor de confrontatie met de Franse kampioen. ,,We hebben de hele week goed getraind, iedereen is al dagen met de wedstrijd van morgen bezig. We zijn goed voorbereid. Het is niet nodig iedereen extra scherp te maken, dat zijn we allemaal al. Dat gaat vanzelf als je Champions League speelt. Vanavond gaan we een nacht in een hotel zitten. Daar kunnen we ons optimaal concentreren op de wedstrijd, zonder gestoord te worden en zonder afleiding."

De afwezigheid van Mido en Van der Vaart kan het team goed opvangen, denkt Zlatan.
,,We hebben 24 goede spelers, de selectie is breed. De hele affaire rondom Mido heeft de voorbereiding niet verstoord. We zijn allemaal professioneel genoeg om ons daardoor niet te laten afleiden."

Naar alle waarschijnlijkheid start de spits, net als tegen Zwolle, in de basis samen met Litmanen. ,,De samenwerking met Litmanen verloopt goed. Ik ben blij dat hij erbij is, hij heeft veel ervaring en dat kunnen we gebruiken. Maar na morgenavond hebben we allemaal wat meer ervaring. Tegen Zwolle liep het wat minder. Dat komt omdat het een moeilijke wedstrijd was en iedereen was in zijn hoofd al bezig met de wedstrijd tegen Lyon. Ik denk niet dat Koeman het spelsysteem veel zal veranderen. We gaan voor de aanval en we gaan uit van ons eigen spel. Hopelijk ga ik scoren, maar het maakt eigenlijk niet uit wíe de doelpunten maakt. Champions League is zo iets anders, ik kijk er enorm naar uit'', besloot de Zweed.

Jari Litmanen had niet veel tijd om zijn gevoel over de eerste Champions Leaguewedstrijd kenbaar te maken. De Fin werd na de training langdurig behandeld door de fysiotherapeuten en daarna stond de bus te wachten. Maar hij had goed nieuws: ,,Ik ben fit, ik kan spelen. Het ligt aan de trainer of hij me opstelt'', zei hij met een glimlach. ,,Het wordt een moeilijke wedstrijd morgen. Als we willen winnen, zullen we een goede wedstrijd moeten spelen. Ik weet nog niet of ik wat extra's kan brengen. Ik hoop het wel, maar dat zullen we morgen zien. Ik geloof dat ik nog steeds Ajax' topscorer in de Champions League ben. Dit seizoen heb ik nog niet gescoord, hopelijk is dat morgenavond anders'', zei de Fin.