Menu

Zlatan wacht start WK rustig af

Nog even en dan barst in Japan en Zuid-Korea het voetbalcircus van het WK los. Een van de eerste Ajacieden, die in actie komen, is Zlatan. Hij speelt zondag met Zweden tegen Engeland. ,,We doen het rustig aan", zegt Zlatan vanaf zijn hotelkamer in Japan.

De Ajacied speelde afgelopen week van begin tot het einde mee in een oefenwedstrijd die Zweden makkelijk won. ,,Het was de eerste keer dat ik een hele wedstrijd speelde in de voorbereiding en het ging erg goed. Maar we speelden allemaal goed. Ik maakte zelf twee doelpunten en had een assist. Dat ging dus heel aardig. Ook de trainer zei dat ik fantastisch had gespeeld. "

Conclusies kan hij daar niet aan verbinden. ,,Nee, over de basis tegen Engeland heeft de trainer nog niets gezegd. Daar kan ik dus helemaal niets over zeggen. Ik heb wel een goed gevoel over die wedstrijd. Ik denk wel dat we kansen hebben tegen ze. We zitten met Argentiniƫ, Engeland en Nigeria natuurlijk wel in een hele zware poule. Maar we zullen vechten!"

Zenuwen heeft hij niet. ,,Nerveus ben ik helemaal niet", roept Zlatan bijna verontwaardigd. ,,Totaal geen last van. Het is hier ook best relaxed. Natuurlijk merk je wel dat je op een WK bent, maar we doen het rustig aan. Dat moet ook wel, want zoveel is er nou ook weer niet te doen."

Mooi weer is het wel. ,,Ja we trainen een uurtje en spelen de rest van de dag op strand", vertelt Zlatan om snel te vervolgen met ,,Nee hoor, grapje. De trainer vermoordt ons als we dat zouden doen. Hoewel er niet zo veel te doen is, verveel ik me niet. We zijn toch samen."

Maar een kamer deelt hij niet. ,,Nee, ik wil liever alleen op een kamer en dat mag. Dat vind ik wel zo rustig." Of het Zweedse team de opening gaan bekijken weet hij niet. ,,Als het op televisie is, dan denk ik wel dat we gaan kijken."

Wie heeft volgens de Ajacied de meeste kansen op de wereldtitel? ,,Braziliƫ!", weet Zlatan vrijwel zeker. ,,Waarom? Omdat niemand over ze praat."

We sluiten af met onze WK-ganger door hem veel succes te wensen voor zondag en beloven hem snel weer te bellen. Dus blijf naar Ajax.nl komen om de persoonlijke belevenissen van onze helden te lezen.


Foto: Hans Willink