Menu
'Zo vaak slaap je niet in de ArenA'

'Zo vaak slaap je niet in de ArenA'

Het is inmiddels vaste prik na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in competitieverband. Als de bal is uitgerold en de spelers en trainers zich hebben teruggetrokken in de catacomben van de ArenA, wordt er gekampeerd rondom het hoofdveld. Maandagochtend werd het derde Champ Camp afgesloten met een overheerlijk ontbijt met de selectie.

De deelnemers aan Champ Camp 2010 hadden een vol programma. Vlak na Ajax – Heracles Almelo (4-0) werden de eerste tentjes al opgezet langs de kalklijnen. Diverse voetbalspelletjes en –quizzen later schoven de kampeerders aan voor een diner. De zondag werd afgesloten met een disco, kampvuur (zonder echte vlammen) en een mooi verhaal, dat werd voorgelezen door Ajax Museum-directeur Thijs Lindeman. Bij de voetbalspelletjes kregen de gasten van ABN AMRO overigens hulp van onder meer de (oud-)Ajacieden Stanley Menzo, Wim Kieft en Bryan Roy.

Een deelnemer aan het Champ Camp poseert met Luis Suarez. Een deelnemer aan het Champ Camp poseert met Luis Suarez.

,,Het was helemaal goed’’, vertelt Tim Bosboom, terwijl hij zijn croissantje eet tijdens het ontbijt. Ook de lange ontbijttafels stonden opgesteld langs de zijlijn, voor de eretribune. ,,Vooral de spelletjes waren erg leuk. Zo vaak mag je niet blijven slapen in de ArenA. En bij de ochtendgymnasiek kwam Chipz optreden.’’ Tim sliep samen met zijn vader Lex samen in een tentje, en dat was ook om een andere reden speciaal. Lex Bosboom: ,,Dit was de eerste keer dat we samen in een tentje lagen. Normaal slapen we tijdens vakanties in een hotel. Het tentje is goed bevallen.’’

Voorzien van het Champ Camp-tentje, handtekeningen van (bijna) alle selectiespelers, trainer én een tas vol cadeautjes verlieten de kampeerders de ArenA maandag rond half elf. Tim en Lex Bosboom hadden misschien wel de kortste reis terug naar huis. De Ajacieden wonen in Amstelveen.

Houd Ajax TV in de gaten voor een reportage over het derde Champ Camp in de ArenA

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst


Champ Camp is een concept van Pootentieel.

De tentjes stonden keurig opgesteld rondom het speelveld. De tentjes stonden keurig opgesteld rondom het speelveld.
Ook trainer Martin Jol poseerde met de fans. Ook trainer Martin Jol poseerde met de fans.
Siem de Jong, uitblinker tegen Heracles, deelt een handtekening uit. Siem de Jong, uitblinker tegen Heracles, deelt een handtekening uit.
Ook de krabbels van Kenneth Vermeer en Vurnon Anita waren gewild. Ook de krabbels van Kenneth Vermeer en Vurnon Anita waren gewild.