Menu
'Zo ziet mijn ideale dag eruit'

'Zo ziet mijn ideale dag eruit'

Vorige week vertelde ik jullie uitgebreid over mijn blessure en revalidatie. Maar laten we het ditmaal over leukere dingen hebben. Achter de voetballer Daley schuilt natuurlijk wel wat meer. Waar zal ik beginnen…

'Ik had geen geduld voor de schoolbanken'

Ik kom uit Meppel waar ik opgroeide met mijn ouders, een oudere zus en twee jongere zusjes. Al snel bleek dat ik niets anders wilde dan voetballen. Toch moest ik naar school, net als iedereen. In Heerenveen deed ik een voetbalopleiding. Mijn schoolwerk vond ik nooit zo belangrijk. Ik wilde gewoon voetballen en had geen geduld voor de schoolbanken. Tot ergernis van mijn ouders die dan weer naar school moesten komen voor een gesprekje met de leraar.

🐶

Een bericht gedeeld door 🇳🇱 Daley sinkgraven (@daleysinkgraven) op

Thuis
Maar goed, uiteindelijk lukte het me om van voetballen mijn vak te maken. Dat bracht me in 2015 van Friesland naar Amsterdam, waar ik nu met veel plezier voetbal en woon. Ik heb het hier echt naar mijn zin. Ook thuis is het fijn. Samen met mijn vriendin Daphne en hond Boef woon ik in Amsterdam Zuid. Relatief rustig, maar ook vlakbij het centrum en de Toekomst.

'Ik hou van mooie spullen'

Amsterdam is fijn en met mooi weer kan de stad echt stralen. Helaas wordt het winter, want van die zonnige dagen kan ik enorm genieten. Op zo’n ideale dag ga ik lekker wandelen met de hond, een cappuccino drinken op het terras van Van Rhijn, daarna de stad in om wat kleding te kopen. Ja, ik hou van mooie spullen. Daar word ik gewoon blij van.

Een bericht gedeeld door 🇳🇱 Daley sinkgraven (@daleysinkgraven) op

Rustiger
Maar waar ik ook blij van word is samen met Daphne naar Loetje voor een biefstuk of lekker Japans eten. Vroeger ging ik nog wel eens uit, naar clubs, maar tegenwoordig heb ik daar minder behoefte aan. Ik kan nu meer genieten van thuis op de bank een filmpje kijken.

'Fit zijn is het belangrijkste'

Een wijntje of biertje drink ik ook zelden. Het is voor mij gewoon heel erg belangrijk om fit te zijn. Nu ik na een blessureperiode weer op het veld sta, wil ik echt alles uit mezelf en mijn fysiek kunnen halen.

Dit was ‘m weer voor deze week, maar volgende week woensdag ben ik weer bij je terug voor een nieuwe blog :-)

Hete bal, @daleysinkgraven? 😜🔥☄️ #ajautr

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op