Menu
Zoete wraak voor Jong Ajax

Zoete wraak voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft op sterke wijze revanche genomen op Jong AZ. Na de 7-1 uitnederlaag van afgelopen november was de ploeg van Aron Winter maandagavond op de Toekomst met 1-0 te sterk voor de Alkmaarders.

Een treffer van Edgar Manucharyan aan het begin van de tweede helft zorgde ervoor dat Jong Ajax de drie punten in eigen huis hield. Winter wilde na afloop niet echt spreken van wraakgevoelens, maar was natuurlijk wel tevreden met het resultaat. ,,Die wedstrijd in Alkmaar was een afgang”, zei de trainer na afloop.

Edgar Manucharyan slalomt door de AZ-defensie. De Ajacied zorgde voor de enige treffer van de avond. Edgar Manucharyan slalomt door de AZ-defensie. De Ajacied zorgde voor de enige treffer van de avond.

,,Door allerlei domme fouten kwamen we toen heel snel achter. Als je die wedstrijd zo ruim verliest, wil je de volgende wedstrijd natuurlijk winnen. Dat hebben we gelukkig gedaan vandaag. Al was het wel een zwaarbevochten overwinning.” Zwaarbevochten was inderdaad het juiste woord, want de zege kwam de Ajax-talenten niet bepaald aanwaaien. Ajax dankte de overwinning met name aan inzet en vechtlust, iets waar het vorige week tegen Jong Feyenoord (0-2 nederlaag) nog aan ontbrak.
Na een aarzelend begin van beide ploegen, waarin bijna alles zich afspeelde op het middenveld, begon AZ de druk tegen het eind van de eerste helft op te voeren. De Ajax-verdediging wankelde op een paar momenten, vooral door het werk van de fysiek sterke AZ-spits Jeremain Lens. De uitstekend keepende Kenneth Vermeer en aanvoerder Hedwiges Maduro zorgden er echter voor dat het 0-0 bleef.

Middenvelder John Goossens verstuurt een pass. Middenvelder John Goossens verstuurt een pass.

Aanvallend had Ajax in de eerste helft niet heel veel in te brengen. Tom de Mul en Nicolae Mitea zorgden vanaf de flanken een enkele keer voor gevaar, terwijl Edgar Manucharyan vlak voor rust met twee schoten van afstand nog het dichtst bij een doelpunt was. De Armeen, die achter spits Chakib Tayeb speelde, was in de tweede helft wel trefzeker. Hij werd in de vijftigste minuut vrijgezet voor AZ-doelman Job Bulters en rondde keurig af.

Hedwiges Maduro voetbalde vanuit het hart van de verdediging. De Ajacied was bovendien aanvoerder. Hedwiges Maduro voetbalde vanuit het hart van de verdediging. De Ajacied was bovendien aanvoerder.

Na de 1-0 begon AZ weer aan te dringen, maar Ajax zorgde in offensief opzicht ook voor behoorlijk wat gevaar. Mitea en De Mul voerden hun acties op en bereikten steeds vaker de achterlijn. Een verdubbeling van de score zat er niet meer in voor de thuisploeg omdat de afronding niet optimaal was. De beste kansen in de slotfase waren voor Jong AZ. Twee vrije trappen van Mitchell Kappenberg vlogen net naast en Lens speelde zich ook nog een paar keer knap vrij. Gelukkig voor Ajax was Vermeer maandag onklopbaar. ,,Kenneth had een paar heel goede reddingen”, prees Winter zijn doelman na afloop. ,,Het laatste kwartier hadden we het moeilijk, maar gelukkig hebben we het gered."

Jong Ajax viert een feestje na de treffer van Edgar Manucharyan. Jong Ajax viert een feestje na de treffer van Edgar Manucharyan.
Rechtsbuiten Tom de Mul passeert Jong AZ-aanvoerder Mike Derlagen op stijvolle wijze. Rechtsbuiten Tom de Mul passeert Jong AZ-aanvoerder Mike Derlagen op stijvolle wijze.
Nicolae Mitea sticht gevaar voor het doel van Job Bulters. De Roemeen had in de slotfase de 2-0 op zijn schoen, maar de inzet verdween net naast het Alkmaarse doel. Nicolae Mitea sticht gevaar voor het doel van Job Bulters. De Roemeen had in de slotfase de 2-0 op zijn schoen, maar de inzet verdween net naast het Alkmaarse doel.
Chakib Tayeb (9) feliciteert Manucharyan. Chakib Tayeb (9) feliciteert Manucharyan.