Menu
Zomerschool Zuidoost bezoekt Ajax

Zomerschool Zuidoost bezoekt Ajax

Voor 96 kinderen van de Zomerschool Zuidoost was donderdag 17 juli een bijzondere dag. Onder begeleiding van hun leerkrachten en pedagogisch medewerkers brachten zij een bezoek aan de Amsterdam ArenA, waar zij naast een rondleiding door het stadion ook vragen mochten stellen aan Ronald de Boer. Voor de kinderen had De Boer een wijze les: ,,Als je wat wil bereiken, moet je daar ontzettend hard je best voor doen.”

Dankzij de Zomerschool Zuidoost, georganiseerd door Projectenbureau Primair Onderwijs Zuidoost en gefinancierd door Stadsdeel Zuidoost, kunnen kinderen uit groep 7 in de zomervakantie drie weken lang extra lessen volgen in taal, begrijpend lezen en rekenen. In deze periode ontmoeten zij nieuwe kinderen en kunnen zij het beste uit zichzelf halen, waardoor zij na de vakantie goed voorbereid aan groep 8 kunnen beginnen.

’s Ochtends wordt er hard geleerd, maar ’s middags is er tijd voor sport, spel en creativiteit. Zo ook dus in de ArenA, waar de op die ochtend opgedane kennis van de kinderen werd getest met een quiz volgens het principe ‘petje op, petje af’. Dachten de deelnemers dat het antwoord op de multiple choice-vragen antwoord A moest zijn, zetten ze hun petje op. Bij antwoord B ging het petje weer af. De veertien kinderen met de beste score mochten vervolgens vragen stellen aan Ronald de Boer.

,,Wat voor advies wilt u ons meegeven?”, was een vraag die werd gesteld vanuit het jonge publiek. De Boer was helder: ,,Als je wat wilt bereiken, moet je ontzettend hard je best doen. Niets komt je aanwaaien, je moet alles zelf doen. En nooit opgeven, je kan meer dan dat je denkt. Vroeger tijdens een voetbalwedstrijd was ik ook wel eens moe en dacht ik dat ik echt niet meer kon. Maar als je doorzet, blijkt dat je toch nog meer kan. Je moet altijd alles geven, dan kun je ver komen.”

Tot slot had de tweelingbroer van Ajax-trainer Frank de Boer nog een vraag aan de kinderen. ,,Wie van jullie wil er later profvoetballer worden?” Tientallen vingers gingen de lucht in. ,,En wie gelooft er echt dat diegene profvoetballer kan worden?” Iets minder vingers al. Volgens De Boer zal je hoe dan ook je stinkende best moeten doen. ,,Toen ik als klein jochie met mijn broertje bij Ajax kwam, vertelde de trainer dat slechts 1 procent van de jeugdspelers het ging redden. ,,Dat is mooi!”, zei mijn vader toen. ,,Dan hebben wij met Frank en Ronald al 2 procent kans!” Maar het allerbelangrijkste blijft natuurlijk je schoolopleiding. Iedereen hier moet goed zijn best doen op school. Dan kun je ver komen in het leven.”

Met die wijze raad op zak begonnen de kinderen aan hun rondleiding door de Amsterdam ArenA. Na nog een ruime week studeren ontvangen de leergierige kinderen straks een diploma en zal ook voor hen de welverdiende zomervakantie aanbreken.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Wim Vooijs

Joey stelt een vraag aan Ronald de Boer. Joey stelt een vraag aan Ronald de Boer.
Een volle perszaal luistert ademloos naar Ronald de Boer. Een volle perszaal luistert ademloos naar Ronald de Boer.
Vrolijke gezichten tijdens het bijzonder uitje bij Ajax. Vrolijke gezichten tijdens het bijzonder uitje bij Ajax.
De vier schalen voorzien van handtekening van Ronald de Boer gingen als aandenken mee naar huis. De vier schalen voorzien van handtekening van Ronald de Boer gingen als aandenken mee naar huis.
Er stond ook een uitgebreide rondleiding door de ArenA op het programma. Er stond ook een uitgebreide rondleiding door de ArenA op het programma.
Het bezoek aan de ArenA leverde blije gezichten op. Het bezoek aan de ArenA leverde blije gezichten op.
In plaats van Frank zat deze keer Ronald de Boer achter de microfoon. In plaats van Frank zat deze keer Ronald de Boer achter de microfoon.