Menu
Zomerse training in Duitsland

Zomerse training in Duitsland

De tweede dag van het trainingskamp in Duitsland begon dinsdag met een pittige ochtendtraining. Op het hoofdveld van SG Quelle volgden de Ajacieden een speciaal parcours om de coördinatie te verbeteren en de spierkracht te vergroten. De zomerse omstandigheden zorgden ervoor dat de Ajacieden zich goed moesten wapenen tegen de zon.

Al vroeg in de ochtend liep de thermometer in Fürth aardig op. Rond het middaguur steeg het kwik zelfs naar 29 graden. Een goede voorbereiding en bescherming tegen de zon was dan ook geen overbodige luxe. In de bosrijke omgeving van de Zuid-Duitse plaats was er gelukkig genoeg schaduw. Ook langs het veld was er kunstmatig voor verkoeling gezorgd. Grote parasols van SG Quelle hielden de zon langs de lijn weg. De royale hoeveelheid water kon daardoor op een koel plekje worden bewaard.

Ondertussen werkten de spelers zich letterlijk en figuurlijk in het zweet. Onder leiding van conditietrainer René Wormhoudt werkten de spelers een circuit af. Met behulp van de vele gekleurde pionnen en elastieken werden de Ajacieden aardig op de proef gesteld. Na alle fysieke inspanningen kwam tijdens de tweede helft van de oefensessie ook de bal nog uitgebreid aan bod. Dit tot plezier van de spelers, die in verschillende trainingsvormen met de bal op uithoudingsvermogen werden getest.

Inclusief de maandag ingestroomde spelers deed vrijwel iedereen met de groep mee. Ook Derk Boerrigter (scheenbeen) sloot bij verschillende onderdelen (zonder bal) aan. Jan Vertonghen werkte samen met de fysio verder aan het herstel van zijn liesblessure. De Belg benutte de schaduwrijke omgeving rond de bank ook om voor zichzelf te trainen. De buik- en armspieren werden flink onder handen genomen. Hopelijk komt de international straks letterlijk sterker uit zijn blessure.

Volg Ajax tijdens het trainingskamp in Duitsland via Ajax.nl, Ajax TV en Twitter @Offcial_Ajax

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

De spelers maakten 's ochtends een boswandeling van hotel naar trainingsveld. De spelers maakten 's ochtends een boswandeling van hotel naar trainingsveld.
De parasols langs de kant brachten de Ajacieden verkoeling. De parasols langs de kant brachten de Ajacieden verkoeling.
Met speciale elastieken werkten de spelers aan hun coördinatie en spierkracht. Met speciale elastieken werkten de spelers aan hun coördinatie en spierkracht.
Theo Janssen is aan zijn derde trainingsweek bij Ajax bezig. Theo Janssen is aan zijn derde trainingsweek bij Ajax bezig.