Menu
Zomerse training op de Toekomst

Zomerse training op de Toekomst

Tien uur nadat de laatste strafschoppen in Brazilië waren genomen, meldden de spelers van Ajax zich donderdagochtend op het trainingsveld. Ook voor hen als Oranjesupporters was het ‘the day after’ Nederland - Argentinië. Terwijl de Ajacieden Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman zich nu gaan voorbereiden op de troostfinale op het WK, vervolgde de selectie van Frank de Boer de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Terwijl ‘Formidable’ van Stromae uit de speakers knalt, wanen veel jonge voetballers zich even een echte Ajax-speler. Het is druk op sportcomplex de Toekomst en dat heeft alles te maken met de uitverkochte reeks Ajax Camps & Clinics. Tijdens de hele zomervakantie komen voetballers uit binnen- en buitenland naar Ajax voor een trainingsdag of -week in Ajax-stijl.

De stralende weersomstandigheden dragen bij aan het vakantiegevoel en het unieke karakter van de dag. Na een paar regenachtige dagen is het deze donderdag zomers warm in Amsterdam. Ook de selectie van Frank de Boer profiteert van het mooie weer. Op een klein stukje afstand van alle drukte rond de clinics werken de spelers in alle rust een oefensessie af op de achterste trainingsvelden van de Toekomst. We tellen in totaal 20 spelers en drie keepers. Viktor Fischer en Ricardo van Rhijn ontbreken wegens hamstringklachten. Nicolai Boilesen volgt deze ochtend uit voorzorg een apart programma wegens lichte knieklachten. De WK-gangers Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman melden zich op maandag 4 augustus weer in Amsterdam.

Om klokslag 12:00 uur wordt er bij de Camps & Clinics omgeroepen dat de lunch klaarstaat in de kantine. Een half uur later schuiven ook de spelers van Ajax aan voor een lunch in het spelershome. Dat ‘home’ is vanaf maandag een week lang landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. Voor die tijd traint Ajax vrijdag nog een keer op de Toekomst. Zaterdag oefent de landskampioen tegen het Deense Aalborg in Rijnsburg. Na een vrije zondag zet de selectie maandag koers richting het oosten van Nederland.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst