Menu
Zomerse training richting PEC Zwolle

Zomerse training richting PEC Zwolle

Ajax trainde vrijdag onder het genot een van de laatste nazomerzonnetjes van dit jaar in aanloop naar PEC Zwolle. Na een uitlooptraining op woensdag en een daaropvolgende vrije dag ging de focus volledig naar het topduel in de eredivisie. Met een selectie van 18 spelers werden er gevarieerde oefeningen afgewerkt, waarin ook alle afzonderlijke linies speciale aandacht kregen van hun leermeesters.

Een aangename 20 graden, nat gras, en een strakblauwe hemel. De ideale ingrediënten voor een voetbaltraining, en al helemaal als de herfst is begonnen. Na de warming-up werd er direct pittig getraind met enkele pass- en kaatsoefeningen. Terwijl Robert Muric (aan zijn enkel geblesseerd, maar naar verwachting snel weer inzetbaar) even verderop wat rondjes liep, maakten de overige spelers zich op voor een complexe oefening. Hoofdpunten in deze oefening waren het positiespel, druk zetten op de tegenstander en het breed houden van het veld. Niki Zimling en Nick Viergever speelden in het neutrale team, en moesten dus constant omschakelen tussen verdedigende en aanvallende partij.

Na deze oefening werden de spelers afzonderlijk onder handen genomen door de technische staf. Frank de Boer leerde Joël Veltman en Niklas Moisander de kneepjes van het verdedingsvak, terwijl Dennis Bergkamp de aanvallers extra tips gaf. Zij kaatsten de bal telkens afwisselend op opstomende middenvelders Davy Klaassen en Thulani Serero, ontweken de denkbeeldige verdedigers en werkten af op het doel van Jasper Cillessen en Diederik Boer.

Nadat het officiële gedeelte van de training was afgelopen trainden enkele spelers nog even door. Joël Veltman speelde in op Zimling, en gaf na diens kaats een crosspass op de vleugels die bemand werden door beide Ricardo’s, van Rhijn en Kishna. Sigthórsson nam de voorzetten vervolgens op de pantoffel. Tussen elke voorzet door werkte Arek Milik aan zijn vrije trap, die meerdere malen kiezelhard achter de doelmannen belandde. Aan de andere kant van het veld oefende Lucas Andersen op het nemen van corners.

Na bijna twee uur trainen vonden ook de laatste selectiespelers het welletjes en gingen ze naar binnen voor een welverdiende douche en lunch. Zaterdag traint de selectie nog eenmaal voor het zondag in de Amsterdam ArenA aantreedt tegen PEC Zwolle.

Voor Ajax - PEC Zwolle (zondag 16:45 uur, Amsterdam ArenA) zijn nog kaarten verkrijgbaar. Deze kun je bestellen via onderstaande link of zondag vanaf 14:45 uur kopen bij de stadionkassa's.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel hier je tickets voor Ajax - PEC Zwolle

Frank de Boer oefent met het centrale verdedigingsduo Veltman/Moisander. Frank de Boer oefent met het centrale verdedigingsduo Veltman/Moisander.
Kishna en Veltman in duel met Viergever. Kishna en Veltman in duel met Viergever.
Lasse Schöne heeft het duel met Apoel goed doorstaan en is fit genoeg om zondag opnieuw in actie te komen. Lasse Schöne heeft het duel met Apoel goed doorstaan en is fit genoeg om zondag opnieuw in actie te komen.
Anwar El Ghazi stuurt Arek Milik weg. Anwar El Ghazi stuurt Arek Milik weg.
Kenny Tete versnelt. Kenny Tete versnelt.
Hennie Spijkerman leidt een van de oefeningen. Hennie Spijkerman leidt een van de oefeningen.
Niki Zimling neemt een van de doeltjes op de rug. Niki Zimling neemt een van de doeltjes op de rug.
Frank de Boer heeft een onderonsje met Anwar El Ghazi. Frank de Boer heeft een onderonsje met Anwar El Ghazi.