Menu
'Zo'n wedstrijd alleen lekker voor de spitsen'

'Zo'n wedstrijd alleen lekker voor de spitsen'

Coach Henk ten Cate, toch doorgaans een vlotte prater, wist het na SV De Lutte - Ajax (0-18) ook even niet meer. ,,Eigenlijk hebben we hier niet heel veel aan'', sprak de Ajax-trainer na de walk-over. ,,Alleen voor de spitsen is zo´n wedstrijd eigenlijk lekker.''

,,Natuurlijk is het wel leuk voor het publiek", zei Ten Cate nadat zijn elftal de Twentse toeschouwers had getrakteerd op achttien, vaak fraaie doelpunten. ,,En je kan het de tegenstander niet verwijten. Die jongens doen verschrikkelijk hun best. Dat zijn echt goedwillende amateurs die de hele week hard werken en nu een potje komen voetballen. En wij zijn hier te gast, alles is hier prima geregeld en we zijn er erg blij mee. Maar de tegenstand was te gering, we zijn niet echt getest."

,,Spitsen willen altijd scoren, die bal tegen het net zien gaan. Daar was deze wedstrijd wel goed voor", zei Ten Cate. De aanvallers van Ajax konden tegen de vierdeklasser dan ook hun hart ophalen. Kenneth Perez opende het bal door een hattrick te scoren (de eerste uit een penalty) waarna Rydell Poepon, Tom de Mul, Robbert Schilder en weer tweemaal Poepon er 0-8 van maakten, vaak op fraaie wijze.

Met zes wissels begon Ajax aan de tweede helft en ook de verse krachten wilden graag het genoegen smaken de bal tegen de touwen te zien gaan. De doelpunten van Angelos Charisteas, Edgar Manucharyan, weer Charisteas, Nicolae Mitea, Jeffrey Sarpong (prachtige krul in de linkerkruising met links), Schilder, Mauro Rosales (een voor hem zeldzame kopbal) en twee keer Charisteas mochten er zijn. En de verwoestende uithaal van Mitea waarmee de eindstand op het bord kwam was een even fraai als passend slot van het doelpuntenfestijn.

Morgen spelen we tegen een hoofdklasser, dan krijgen we wel voldoende tegenstand", zei Ten Cate, die ondanks het geringe verweer zijn jonge spelers voortdurend coachte, vaak met onmiddellijk resultaat. Robbert Schilder, over wie de trainer eerder al de loftrompet stak, was een aantal keer de ontvanger van de boodschappen van zijn coach. ,,Hij is met me bezig", zei Schilder die linksachter speelde. ,,En dat is natuurlijk goed. Hij probeert me zo goed mogelijk te laten spelen en dat is uiteraard de bedoeling. Je hoort niet alles, want je bent ook met de wedstrijd bezig maar ik begrijp altijd wel wat hij bedoelt en ik zie ook waar hij het over heeft. En als je iets goed doet, zegt de trainer het ook en dat is fijn."

Bekijk ook het fotoverslag >>