Menu
Zonder internationals richting Roda JC

Zonder internationals richting Roda JC

Daags na de oefeninterlands stond er donderdag een mix van spelers van Ajax 1 en Jong Ajax op het trainingsveld. De gecombineerde groep bestond uit bekende gezichten als Siem de Jong, Theo Janssen en Vurnon Anita. Eyong Enoh (hamstring) trainde voor het eerst weer deels met de groep mee. Vrijdag kan De Boer weer over een complete groep beschikken.

Ondanks de afwezigheid van de (jeugd)internationals was het trainingsveld op de Toekomst toch aardig gevuld. De mix van Jong Ajax en Ajax 1 zorgde ervoor dat Frank de Boer genoeg spelers tot zijn beschikking had om gericht te kunnen trainen. Zo trainde bijvoorbeeld jeugdspeler Davi Lizardo mee. De 18-jarige aanvallende middenvelder van Ajax A2 traint doorgaans iedere donderdag met Jong Ajax mee en was zodoende ook deze ochtend van de partij. Ook individuele trainer Marc Overmars was bij de training van Ajax aanwezig.

Op de overige trainingsvelden kreeg de jongste jeugd ruim baan. Een grote groep voetballertjes lieten gelijktijdig met de training van het eerste elftal hun kunsten op de Talentendagen zien. In totaal maken deze week ruim 1.000 jonge voetballertjes hun opwachting bij Ajax.

Individuele trainer Marc Overmars temidden van Frank de Boer en Dennis Bergkamp. Individuele trainer Marc Overmars temidden van Frank de Boer en Dennis Bergkamp.

Eyong Enoh trainde deels met de groep mee. De Kameroener is herstellende van een hamstringblessure. Derk Boerrigter en Dico Koppers trainden de hele ochtend apart van de groep met de fysiotherapeuten. Boerrigter staat al lange tijd aan de kant met een rugblessure, terwijl Koppers (enkel) naar zijn rentree toewerkt. Afgelopen zondag viel de linksback geblesseerd uit tegen Excelsior. Het zal nog moeten blijken wanneer Koppers weer inzetbaar is.

Vrijdag kan De Boer weer over een complete groep beschikken. Hij heeft dan nog twee volledige dagen om Ajax op de wedstrijd tegen Roda JC voor te bereiden. Zondag komt de club uit Limburg naar de Amsterdam ArenA. Net als afgelopen weekend kan het bij winst op Roda opnieuw een mooi weekend worden voor Ajax. Later op de middag treffen PSV en FC Twente elkaar in Eindhoven, waardoor een van de concurrenten sowieso punten zal verliezen. Maar zoals het bij een inhaalrace gaat, telt voor Ajax vooralsnog slechts één ding: eerst zelf alles winnen.

Ajax - Roda JC begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - Roda JC (kaarten voor iedereen verkrijgbaar)

Eyong Enoh trainde donderdag deels met de groep mee. Eyong Enoh trainde donderdag deels met de groep mee.
Davi Lizardo (A2) traint iedere donderdag met Jong Ajax mee. Vandaar maakte hij donderdag deel uit van de gemixte trainingsgroep. Davi Lizardo (A2) traint iedere donderdag met Jong Ajax mee. Vandaar maakte hij donderdag deel uit van de gemixte trainingsgroep.
Jong Ajax-coach Gery Vink temidden van Davi Lizardo en Ismaïl Aissati. Jong Ajax-coach Gery Vink temidden van Davi Lizardo en Ismaïl Aissati.
Assistent-coach Hennie Spijkerman instrueert de spelers. Assistent-coach Hennie Spijkerman instrueert de spelers.
Op de omringende velden van de Toekomst waren de Talentendagen in volle gang. Op de omringende velden van de Toekomst waren de Talentendagen in volle gang.
Gery Vink geeft aanwijzingen tijdens de training. Gery Vink geeft aanwijzingen tijdens de training.
Frank de Boer in gesprek met Marc Overmars. Frank de Boer in gesprek met Marc Overmars.