Menu
Zonnetje breekt door tijdens de training

Zonnetje breekt door tijdens de training

Daar waar het de hele donderdagochtend hard heeft geregend, brak vlak voor de training eindelijk het zonnetje door op de Toekomst. Het veld, dat voorlopig niet besproeid hoeft te worden, lag er mooi (groen) en bespeelbaar bij.

Daags na de 1-5 overwinning op SC Veendam in Buitenpost, trainden de basisspelers met conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof. Na een korte uitloopsessie vertrokken Viktor Fischer en Kolbeinn Sigthórsson richting het krachthonk om daar hun training voort te zetten. De rest bleef achter op het trainingsveld voor extra oefeningen. Derk Boerrigter trainde deels apart met fysiotherapeut Pim van Dord.

De wisselspelers ondervonden een pittige oefensessie met onder meer diverse oefenvormen. Gehuld in gele, oranje en blauwe hesjes, probeerden zij elkaar af te troeven in een partijvorm. De keepers Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Mickey van der Hart trainden zoals gewoonlijk met keeperstrainer Carlo l’Ami. De sluitposten van Ajax bezetten een groot gedeelte van het veld, werkten er verschillende oefeningen op af (over de lat tikken, doeltrappen, bal afstoppen), voordat zij zich samenvoegden met de rest voor een grote partijvorm.


Foto's en tekst: Ajax.nl

Kenneth Vermeer springt naar de bal. Kenneth Vermeer springt naar de bal.
De basisspelers van gisteren trainden apart van de groep. De basisspelers van gisteren trainden apart van de groep.
Derk Boerrigter oefende deels apart met fysiotherapeut Pim van Dord. Derk Boerrigter oefende deels apart met fysiotherapeut Pim van Dord.
Jody Lukoki gaat tijdens de partijvorm voorop in de strijd. Jody Lukoki gaat tijdens de partijvorm voorop in de strijd.
De katachtige Vermeer bleef op creatieve manieren de ballen tegenhouden. De katachtige Vermeer bleef op creatieve manieren de ballen tegenhouden.
Verderop trainden de kleintjes bij Ajax Camps en Clinics. Verderop trainden de kleintjes bij Ajax Camps en Clinics.