Menu
Zonnige gezichten op Eemhof

Zonnige gezichten op Eemhof

Mooier dan zaterdag wordt het Ajax-gevoel waarschijnlijk niet meer voor veel kinderen. Zij namen deel aan de Ajax-clinics en niemand minder dan hun helden zelf ondersteunden hen een groot deel van het evenement. 'Ik heb wel een paar trucs geleerd', was het veelgehoorde commentaar na afloop.

Een zonovergoten middag, zonnige gezichten en enthousiaste Ajacieden. Het Ajax Fanweekend kende na de deceptie van het gelijkspel tussen Ajax en sc Heerenveen op vrijdag een fantastisch vervolg op de zaterdag. De (bijna) voltallige Ajax-selectie was ruim twee uur aanwezig bij de clinics. ,,De deelnemers waren eerst fanatiek aan het trainen”, vertelt Patrick Wormhoudt namens Ajax Camps en Clinics. ,,Maar toen de spelers kwamen was er vooral de lol.”

Alleen Daley Blind ontbrak bij de grote groep Ajacieden die zich op de golfbaan van De Eemhof meldden. De linksback heeft nog enigszins last van z’n rug en kon niet urenlang staan en clinics geven. Maar verder was iedereen er. Van Mickey van der Hart tot Kolbeinn Sigthórsson, van Christian Eriksen tot Stefano Denswil. Ze lieten de vierhonderd deelnemers volop genieten.

Ricardo van Rhijn schaaft aan de techniek van Bruce. Ricardo van Rhijn schaaft aan de techniek van Bruce.

,,En ik heb ook nog een truc geleerd”, was de achtjarige Bruce Bouman uit Genderen nog vol van zijn oefening. De spits heeft vooral veel opgestoken van Jody Lukoki vertelde hij. En wie weet helpt het hem bij zijn club. ,,Want het zit niet zo mee dit seizoen”, aldus de Ajax-fan die smacht naar een voetbaljaar met veel goals. Bruce geniet met volle teugen en doet overal enthousiast aan mee. ,,Vrijdagavond moest ik bijna huilen door die 1-1, maar deze clinic was erg leuk.”

De Ajacieden zelf lieten hun teleurstelling over de puntendeling niet zien aan de fans. Met veel inzet en passie brachten ze hun geliefde sport zo goed mogelijk over op de jeugd. ,,Je merkt het helemaal niet aan ze”, sprak Wormhoudt. ,,Ze laten veel hun eigen bewegingen zien aan de deelnemers. Nicolai Boilesen doet leuk mee en zelf heb ik hier net Danny Hoesen gehad en hij deed de hele tijd mee met de jongens. Ja, dit was echt super!”

En zo dachten de spelers er ook over. Met engelengeduld waagden ze zich in het handtekeningenvak dat na de clinic was gecreëerd voor de honderden fans. Niet te beroerd voor een foto, een krabbel of allebei.

Toen de Ajacieden weer terug over de houten brug liepen richting het business center op het park, holden de fanatiekste fans snel via een andere route erachteraan. Klaar om hun helden uit te zwaaien. En wie weet krijgt dit succesvolle weekeinde in de toekomst een vervolg.

Maar eerst zondag nog. ,,Want dan ben ik hier weer", besluit de achtjarige Bruce. ,,Dan doe ik deze clinic met de Ajax Vrouwen." En dan is ook het nieuwtje voor Ajax Camps en Clinics eraf. ,,Want we hadden dit nog nooit op een glooiende golfbaan gedaan."

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees


De speurtocht in het ochtendprogramma was ook een groot succes. De speurtocht in het ochtendprogramma was ook een groot succes.

Een lange vormt zich voor Lucky. Iedereen wil met de Ajax-mascotte op de foto. Een lange vormt zich voor Lucky. Iedereen wil met de Ajax-mascotte op de foto.
De Ajacieden melden zich bij de clinics. De Ajacieden melden zich bij de clinics.
Zelfs voor de allerkleinsten was het super. Zelfs voor de allerkleinsten was het super.
Christian Poulsen en Viktor Fischer doen highfives met de jeugd. Christian Poulsen en Viktor Fischer doen highfives met de jeugd.
Ook Alderweireld vermaakt zich prima met de fans. Ook Alderweireld vermaakt zich prima met de fans.
Jody Lukoki dolt met een fan. Jody Lukoki dolt met een fan.
Kolbeinn Sigthórsson zet zijn krabbel. Kolbeinn Sigthórsson zet zijn krabbel.
Ouders staan in de starthouding om hun kroost met de Ajacieden te vereeuwigen. Ouders staan in de starthouding om hun kroost met de Ajacieden te vereeuwigen.
Eriksen had bijna een weekendje kunnen boeken om aan alle verzoeken te kunnen voldoen. Eriksen had bijna een weekendje kunnen boeken om aan alle verzoeken te kunnen voldoen.
De handtekeningscore van deze broers loopt nogal uit een. De linker heeft bijna alle Ajacieden 'gescoord', de rechter is overgelukkig met die ene van zijn held: Christian Eriksen. De handtekeningscore van deze broers loopt nogal uit een. De linker heeft bijna alle Ajacieden 'gescoord', de rechter is overgelukkig met die ene van zijn held: Christian Eriksen.
De Ajax-bus rijdt van het park en wordt uitgezwaaid. De Ajax-bus rijdt van het park en wordt uitgezwaaid.