Menu
Zonnige middagsessie voor 'herenigd' Ajax

Zonnige middagsessie voor 'herenigd' Ajax

De internationals van Ajax keerden donderdagmiddag weer terug op het vertrouwde nest. De zonovergoten sessie van bijna twee uur werd gevolgd door enkele tientallen fans. Afgezonderd van de groep werkten Wesley Sneijder, Zdenek Grygera en Angelos Charisteas een mini-voetvolleytoernooitje af.

Het trio had een volledige kwalificatiewedstrijd in de benen en mocht het trainingsveld voortijdig verlaten. Sneijder bleek de euforie van de Oranje-zege op Andorra, de avond ervoor, inmiddels te hebben verwerkt. De middenvelder is alweer gefocust op de wedstrijd tegen Willem II. ,,Het was een prima week voor Oranje, nu moet het een goede week worden voor Ajax’’, blikte Sneijder vooruit.
De WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra moet - op de drie gewonnen punten na - maar snel worden vergeten, vond de middenvelder. ,,Een punt in Tsjechië is nu genoeg voor kwalificatie. Laten we vooral dát meenemen van de laatste wedstrijd.’’

De international had zelf ook ‘wat tikkies’ gehad. ,,Vooral de nummer 9 van Andorra was constant met me bezig. Beetje spugen en knijpen, dat werk. Ik heb me er niet door laten beïnvloeden. Daar heb je de tegenstander uiteindelijk meer mee dan dat je op zijn provocaties in gaat. In dit soort wedstrijden valt toch al weinig te winnen. Je moet vooral werken aan het doelsaldo en het zelfvertrouwen.’’

De Ajacieden startten de training met een rondo. Onder toeziend oog van de revaliderende goalie Maarten Stekelenburg, speelde de groep vervolgens een partijtje op balbezit. De lange, zonnige oefensessie werd besloten met een grote partij. Na afloop was de vermoeidheid sommige spelers begrijpelijkerwijs af te zien.

Eervolle vermeldingen werden tijdens de afsluitende partij verdiend door Yannis Anastasiou en Markus Rosenberg; zij scoorden de fraaiste goals. De Zweed kogelde de bal, a la Ryan Babel, van dichtbij in het doel. Anastasiou liet met een snoeiharde volley de verbouwereerde Bogdan Lobont kansloos.

Tomás Galásek meldde zich iets later dan de rest op het trainingsveld. Om iets voor vieren in de middag begroette hij zijn trainers en ploeggenoten met een monter ‘goedenmorgen’.
Net als bij Galásek was het ook bij zijn landgenoot Grygera nauwelijks gekomen van nachtrust. Wie de verdediger donderdag vroeg hoe het met hem ging, kreeg als antwoord geen ‘goed’, ‘slecht’ of ‘gaat wel’. Het antwoord van de Tsjech: ,,Ben vooral erg moe, heb vannacht slechts twee uur geslapen.’’